Merkezi uydu santralinden gelen tek kabloyla 2 tv calistirma

Uydu için çoğaltma yapamazsınız. Tek gelen kablodan 2 cihaz ancak şu şekilde çalışır. Bir cihazın fişi takılı iken diğerini fişten çekmek zorundasınız. Kısacası aynı anda iki cihazı açamazsınız.
 
Multiswıch ler den daireye gelen kabloyu tekrar multıswıch e girsek olmazmı sonucda ana santraldede aynı baglantı olmuyormu konu da yeniyim alanım deyil kusura bakmayın
 
Multiswıch ler den daireye gelen kabloyu tekrar multıswıch e girsek olmazmı sonucda ana santraldede aynı baglantı olmuyormu konu da yeniyim alanım deyil kusura bakmayın
Olmaz . Maalesef kullanamazsınız. Çok müşterim var internette araştırıp gelip bana artis artis oluyomuş yapıcam diyip konuşan ve ertesi gün gelipte hakkaten dediğin gibiymiş kanal çekmiyor diyen.

Benim işim bu olsa zaten 1-2-4-8 li lnb çıkarmaz adamlar mantıken düşünüldüğünde.
 
multi switch e antenden 4 tane kablo gelir yatay dikey dusuk ve yuksek band diye. ama sizin dairenize 1 adet kablo geliyor multiswitch in hangi girisine baglayacakskniz?

bu nedenle olmaz. piyasadaki diger coklayicilara spliter deniliyor. bir giris ve birden fazla 2 yada 3 cikisi oluyor bunlarin kullanimi ise ornek vereyim bir otelin tv santralinde tv yayini almak icin ayni polarite ve auni bandda olan kanallarin yayinini almak icin gelen kablo volunup uydu cihazlarina girilir.

Bir diger ornek vereyim mesela digiturk bir apartmanda catiya bir anten monte eder bunu bir dagiticiya girer ve apartmanda ne kadar cihaz varsa hanelere dagitirdi. bu nasil oluyor derseniz digiturk sadece tek frekans ve polariteden yayin aldigi icin sorun olmuyordu.

Ama siz uydu cihazi ile bir cok frekans ve farkli polaritelerden yayin almak istediginiz icin sorun burada basliyor. bu nedenle cok cikisli lnb ler uretilerek bir hanede birden fazla cihaz baglantisi saglaniliyor.
 
Çözüm için swıtcin baglantısı ile bilgi alırsam alıp çıkış sayısını artırmak istiyorum ve baglantı yapılan noktalar hakkında ne işe yarar ne olursa sıkıntı yaratır gibi bilgiler alabilirsem iyi olur
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Geri
Üst