Mekatronik Mühendisliği okuyorum Nasıl daha iyi olurum

Mobilden baktım. Bu gerçekten güzel bir yatırım
 
benim fikrim;
okulunu bitirene kadar önce solidworks veya benzer programlari yiyip bitir. diğer plc programlama, yada visual studio vs bunlarla kendini oyalama. bunlar hakkinda sadece yüzeysel bilgi sahibi ol.
şöyle düşün, mezun oldun ve bir projede çalışıyorsun, bir ürün geliştiriyorsun. hatta örneği biraz daha somutlaştiralim çaliştigin firmaya bir inşaat firmasindan sipariş gelmiş "bize 1000 adet akilli el arabasi (şimdi uydurdum, böyle bişey yok) üretin" demişler.

ürünun tamamini senin yapman mümkünmü? yapabilcek olsan tek başına ne kadar sürede tamamlardin? müşteri bu süreyi beklermi?
mecbursun bazı parcalari başka firmalardan alicaksin. lastiklerini, rulmanlarini keçelerini vs.
nasilki bazi parçalari disardan aldin bazi hizmetleride yine disardan alabilirsin mesela elektronik kisminida alaninda uzman bir firmadan alabilirsin. bu senin ürünun kalitesini arttirir, firma riskini azaltir, üretimi hizlandirir vs.

tum bunlari neden uydurdum sana ne anlatmaya calisiyorum simdi toparliyorum.
urun gelistirirken bir cok kalemi disardan temin edebilirsin ama çatıyı sen gelistirmelisin, urun iskeletini senin firman yapmali, aksi durumda onuda başka firmaya yaptirisan o firma bi gun uyanir derki "lan zaten isin %70 ini ben yapiyorum tamaminida ben yapabilirim"

sonuç olarak, eline proje verilip "al bunu yap" denilen degil o projeyi geliştiren taraf ol.



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst