Matlabda Yüz Tanıma Uygulaması

arkadaşlar elektronik haberleşme 2. sınıfa geçtim okulda matlab a sadece giriş yaptık bi kaç kod yazabiliyorum; orta düzeyde c bilgimde mevcut acaba bu yüz tanıma yada iris tanımayla ilgili yardımcı olabilir misiniz? çok ilgimi çekiyor fakat nerden başlayacağımı bilemiyorum lütfen yardım edin :)
 
MATLAB'da yüz tanıma vb. sistemler ile ilgilenmek için öncelikle sinyal işleme bilginiz iyi olması lazım. Ona ek olarak da görüntü işleme bilginizi geliştirmeniz lazım. Görüntü işlemeye başlangıç olarak da source coding olarak bilinen sıkıştırma algoritmalarını (Huffman coding, pyramid representation, Embedded Zerotrees of Wavelet dönüşümü, DCT (Discrete cosine transfom, vb.) iyi öğrenmeniz gerekmektedir. Çünkü MATLAB'in içerisindeki görüntü işleme araçları bu algoritmalar üzerine kuruludur.

2. sınıfa geçtiğiniz için bunlar şu an için size hiçbir anlam ifade etmiyordur ancak "Sinyaller ve Sistemler" dersini aldıktan sonra aslında sinyallerin elektronik ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Sinyal işlemeye girişi yaparsınız. Tavsiyem o derslere çok emek harcamanızdır. Ben o emeğin çok faydasını gördüm ve hala görüyorum da.

Saygılarımla,
 
Sayın elektronika acaba tezinizi bitirdiniz mi son durumu ne alemde
 
Denny merhabalar ben şu an plaka tanıma üzerine çalışıyorum kodları yazmaya başladım ama beceremiyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
merhaba
staj da matlabda yüz bulma projesi aldım. nerden başlıcağımı bilemiyorum yardımcı olabilir misiniz.
 
proje olarak matlabda yüz tespitini aldım nerden başlıcağımı bilemiyorum yardımcı olabilir misiniz?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst