Matlabda Yüz Tanıma Uygulaması

Katılım
3 Eyl 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
40
bitirme tezi olarak aldım.webcamden resmi alacağım ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.biri beni yönlendirirse çok sevinirim..
 
ben okuldayken plaka tanıma programı yapmıştım yine resimden tanıyordu.. yüz tanımayla benzer..burdan başlayabilirsin bence..ben plaka tanımlarken önce resimden plakayı çektim..sende gözleri bularak başlayabilirsin.
kolay gelsin.
 
sonuçlarını merakla bekliyoruz :) kolay gelsin.. bu arda yaptığım programı bulursam sana yollarım..:)
 
yaptığınız programı gönderirseniz çok yardımcı olmuş olursunuz.ben resimi wecamden tanıyacağım.tabi bizim sınıfın hepsinin yüzleri kayıt yapılacak matlapta nereye kayıt yapıyoruz nu dahi bilmiyorum ama çalışıyorum ...
 
slmlar Image Processing Toolbox ile daha kolay yapılıbiliyormuş acaba sizdemi bunu kullandığımız....
 
aslında biz bu kendimiz yazmıştık arkdaşımla.. ona mail attım proje için haber bekliyorum bulursam hemen yolluycam sana :)
 
Kod ile uğraşmaktansa hazır blokları (Simulink gibi) kullanarak yapmak bence de daha kolay olur.

Eğer öğrenmek için yapmak isterseniz, teorik kısmıyla da uğraşmanızı tavsiye ederim. Mesela ben sizin yerinizde olsam, SIFT (Scale Invariant Feature Transform) gibi kuvvetli algoritmalar üzerinden başlangıç yapardım. Ben de bir ara niyetlenmiştim ama fırsatım olmadı. Bu şekilde kendinize adım haritası belirlerseniz yapacağınız işi de özümsemiş olursunuz.

Tezi vermiş olmak için vermek isterim derseniz, İTÜ veya Boğaziçi'nde bunu para ile bile yaptırabileceğiniz araştırma görevlileri mevcut. Matlab olur, OpenCV olur, başka bir program olur, ama bir şekilde olur.

Eğer çalışmanızın aşamalarının çoğunu buradan paylaşmayı kabul ederseniz, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. (Kesin çözüm bulabilirim demiyorum, dikkatinizi çekmek isterim.) Görüntü işleme üzerine çalışan arkadaşlarım var. Ama özelden, msnden, vb. iletişim araçlarından temas kurmak isterseniz anlaşmamız bozulur. Nedeni ise bu çalışma gerçekten eğitici ve öğretici bir çalışma olabilir. Sitemizin de eğitici ve öğretici bir site olduğunu da hesaba katarsak, herkesin faydalanabilmesi için bu şekilde olması şarttır.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
öğrenmek çok istiyorum aslında ...sıft dediğiniz algoritmayı araştıracağım programlama derslerim iyidir umarım başarırım yardımlarınızıda beklyiyorum...çalışmalarımın aşamalarını ilerledikçe paylaşırım...teşekkürler...
 
üniversitede arkadaslarım bu konuya benzer bir proje yapmıslardı, sanırım birkac farklı algoritma var, sarmal filtreleme gibi bir algoritma kullanmıslardı onlar, eger arkadasımda varsa sizin icin isterim kodlarını.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst