matlab görüntü işleme

bu konuda mesajım bulunsun benim de proje bu türden..
 
arkadaşlar çok acil matlabda yapılmış görüntü işleme projesine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirimm..:confused:
 
merhaba arkadaslar. görüntü işleme başlığı altında bi ödevim var, belli bir seviyesine kadr tamamlamış bulunmaktayım. fakat çözmekte zorlandığım bir kısım var, resim veritabanında kendi yüklediğim bir resme benzer resimleri bulma konusunda yardıma, bir fikre ihtiyacım var. yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.(matlab te çalışıyorum)
 
Benzer resim derken biraz daha açabilirmisin?
Resmin boyutuna göremi ?
İçerindeki renge göre mi?
Dosya ismine göre mi?

Örneğin resmin bir ağaç resmi , düz mantık resimde yeşil ve tonları fazladır. Yeşil ton ağırlıklı resimleri çıkartırsın.
Fakat Resmin kavak ağacı, içinde kavak ağacı olan resimleri bulmak istersen Allah yardımcın olsun :) Bunu yapabilen adam google a milyon dolara sattı :)
 
Merhaba, Matlab da bir sıkıntım var. Plaka Tanıma Sistemi ile ilgili ödevim. Kodu yazdım fakat her resim için uygun değil, her resmin boyutunda değiştirmeler yapmam gerekiyor. Hocam farklı boyutlardaki resimler için kodu değiştirmeden uygulamamı istedi yani gerçek hayata uyarlandığında her boyuttaki görüntünün plakasını okuyabilmesini istedi fakat araştırmama rağmen bulamadım. Daha doğrusu Gabor filtre diye birşeye rastladım. İşe yarar gibi düşündüm ama onu da uygulamayı beceremedim. Yani sizden istediğim; Sabit bir kod ile her resimde uygun olarak çalışabilmesi. Ben kendi yazdığım koduda göndereceğim ilgilenen kişilere. Acil yardım lütfen
 
Merhaba,
Bir ödevde yardıma ihtiyacım var. sadece program kısmı ile ilgili bir yardım olacak. Ödev : Bir arabada iki şoför var ve bu arabaya ikinci kişiden başkası binince aracın kontağına basılsa bile araç çalışmayacak. tanımlanan iki kişiden başkasının çalıştıramayacağı bir program. araçta bir kamera olacak ve araca binildiğinde araç kişileri tanıyacak ve araca çalışır emri verecek. daha fazla detay da eklenebilir. matlab bilgimin az olmasından dolayı sadece komut kısmı ile ilgili yardım istiyorum. yardım edecek arkadaşlar lütfen yazsın. ( Ya da obje tanıma ile ilgili bir komut satırı da yazacak kişiler varsa bu konuyu da paylaşabilirler. yani anlık olarak yüklenen fotolarda veya video çekimlerinde, yuvarlak olan her şeyi bulan bir program dizisi, Ya da bir nesne de olabilir.) herkese şimdiden teşekkürler.
 
İlla yüz tanımlama mı olacak? Parmak izi okuyucuda kullanabilirsin bence. İnternette yüz tanıma ile ilgili projelere bakabilirsiniz.Açık kaynak kodlu mutlaka vardır özellikle yabancı kaynaklar....
Kolay gelsin.
 
asof544 ilgine teşekkür ederim. Yüz tanıma olsa daha iyi olur. İnternette de pek bir şey bulamadım. Yabancı kaynaklar da mevcut fakat dil sorunu başa bela. Açık kaynak kodlar da sınırlı.
 
veyseltepegöz görüntü işleme gerçekten zahmetli bir iş nettede Türkçe kaynak çok bulunmamaktadır.O alan bambaşka bir dünya girmek istersen tam anlamıyla çalışman gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst