matlab görüntü işleme

Katılım
16 Haz 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
35
selam arkadaşlar bitirme ödevimi görüntü işlemeyle ilgili bi proje aldım. kameradan çekeceğim bi görüntüyü matlab yardımıyla işleyip bu görüntüden bazı sonuçlara ulaşmaya çalışacam. bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardım edebilir mi? teşekkürler..
 
Görüntü işleme konusunda bilgin nedir bilmiyorum ama OpenCV'yi araştırabilirsin O'Reilly'nin kitabı olacaktı, algoritma filterlar hakkında bilgin olur yoksa. Onun dışında bildiğim kadarıyla Simulink D.I.P. ile ilgili ortamı direk oluşturuyor. Simulink'e bak orada tutorial sağlar. Tabii sinyal, olasılık bilgilerin nedir bilmiyorum.
 
matlabin kendi kullanma kılavuzu en iyi yardımcı araçtır aslında ama türkçesi yok sanırım.
 
evet MATLAB türkcesi yok ama ingilizce toolbox lar var onlara bakıyorum.simulinkte video and image processing bide image acquisition toolbax ları var.bunlarla yapılabiliyo sanırsam ama ben henüz bilmiyorum nasıl olacağını. hareketli bir aracı bi kapan içine alcak onu izleyecek bazı fotograf makinelerideki gibi ve bir alan oluşturup içinden geçen araçları sayacaz.
matlabta filtre tasarımını az çok biliyorum simulinkten kolay bi şekilde eklenebiliyo hatta.ama nerden başlıcagımı tam olarak bilemedim.:) sağolun arkadaşlar..
 
Arkadaşlar benim konum "Görüntü İşleme Tabanlı Arıza Tespiti" . Matlabte yapmam isteniyor.Örneğin bir kalebodurun üzerindeki çiziklerin belirlenmesi. Çok az zamanım var ve matlab'ten de görüntü işlemeden de neredeyse hiç anlamıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
arkadaşım benim de pek bilgim yok ama matlabın içerisin de görüntü işleme ile ilgili tool box lar var galiba convolüsyon yöntemi ile görüntü aniliz edilebiliyordu ama olaya pek hakim degilim bazı arkadşlarım da java kullanıyordu sınırım kolay gelsin
 
evet doğru. ben matlabde görüntü işleme üzerine biraz çalışmıştım. max 10 satırlık bir algoritma. görüntüyü alıyorsun rengi beyaz yada siyah yapıyorsun sonra bunu beyz yaparken çizikler ortaya çıkıyor. çizikleri buluyorsun felan tam bilgi veremeyecem sonuça ulaşamamıştım ama videosu nette vardı hemde çok açıklayıcı bir videoydu. Toolbox ı var onunda içinde ayrı değişik kodlar var
 
bu arada youtube da örnek çok video var
 
matlabtan anlayan aradas varmıdır?...''Undefined function or method 'imshow' for input arguments of type 'uint8' '' sornu veriyo okuttugum goruntuyu gosteremiyorum...imshow ''(Y,[0 255])''komutunun yazdıgımda ...yardım edebilirseniz sevinirim .....
 
Matlab'da kameradan bir görüntü çekmek için kullanılacak kodlar şöyledir.
>>imaqhwinfo

ans =

InstalledAdaptors: {'winvideo'}
MATLABVersion: '7.0 (R14)'
ToolboxName: 'Image Acquisition Toolbox'
ToolboxVersion: '1.5 (R14)'

Video girişi aşağıdaki gibi yapılır.

>>vid = videoinput('winvideo');

>>preview(vid);

Videodan resim aşağıdaki gibi alınır.
>>resim=getsnapshot(vid);

 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst