magnet motorlar

arkadaşlar magnet motorların çalışıp çalışmadığı hakkında kesin bilgisi olan varmı muammer yıldızın çalışmasıda bu konu üzerine heralde ben neodium mıknatıs sipariş ettim deneyeceğim çalıştırabilirmiyim bilmiyorum ayriyeten bide rüzgar tribünü çalışmamız var onuda bitince sizinle paylaşacağım inşallah

slm arkadaşım sorunuza cevap vermek isterim. size şöyle iza edeyim magnet motorlar derken dc motorlardan bahsediyorsanız onlara modifiye yapmanıza gerek yok onların içinde zaten mıknatıs var ama neodyum değil ferrit balık sırtı mıknatıslar var istenilen volt-amper alabilirsiniz ama alacağınız motorların düşük devirde yani rpm olan kısmına bakmalısınız örneğin ametek dc motor 30volt 8amper rpm 1400 devir demek şu oluyor 1400 devire ulaştığınızda 30volt 8amper alırsınız örnek veriyorum.ama yüke bindiğinde motorda kasmalar olacak ve ısı oranı artmış olur birde dezavantajınız fırçalı olması birde ne amacla kullandığınıza bağlı saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Magnet motorların sonsuza dek çalışması mümkün değil. Bu nedenle Muammer Yıldız'ın tasarladığı makinede asla bedava elektrik üretemez. Bu konuyla ilgili forumda açılmış bir konu var. Bazıları bunun yapılabileceğini çok iddia etti. Birkaç yazı yazdıktan sonra kayboldular.

Dünyanın neden kendi ekseni etrafında ve güneşin etrafında durmaksızın dönmesinin de çok basit bir nedeni var. Uzayda sürtünmenin olmaması. Manyetizma değil bunun nedeni.

Bu prensiple çalışan cihazlar da var. Bunlar da uzay araçları. Mesela dünyayı terkedene kadar muazzam enerji yakan füzeler dünya çekiminden kurtuldukları anda sadece roketlerine 1 dakika çalıştırıp kapattıklarında bile saatte 10binlerce km hızla hiç yavaşlamadan gezegenler arası yolculuğa çıkıyor. Dünyadan gönderilen bir uzay aracının 700milyon km uzaktaki jüpitere ulaşması da, dünyanın yerçekiminden kurtulduktan sonra roketlerin kısa süreliğine çalışması ile mümkün olmakta. Aynı durum dünyanın etrafında dönen dünyadan gönderilen uydular için de geçerli. Uydu yörüngeye yerleştirilirken tek bir hareket veriliyor ve bu hareketle uydular yıllarca hiçbir yakıt kullanmadan dönüp duruyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst