mach3 3 eksenli kartta SLAVE eksen yapılır mı?

amele75

Üye
Katılım
30 Kas 2012
Mesajlar
7
Puanları
1
Merhabalar. 1 buçuk yıl önce mach3 kullanımı konusunun tamamını okumuştum ve kendi cnc mi yaptım ve epeydir sorunsuz kullanıyorum.

çok aradım ama sorumun cevabını bulamadım. Mach 3 de çok inceledim nafile...
Sorum şu ki; 3 eksenli bir tb6560 kartta eksenlerden birini SLAVE yapabilirmiyim. Mach3 te benim idrak edebildiğim 4. ekseni slave olarak öneriyor...
2. soru tek eksene 2 adet 3A motoru bağlasam ( switch ayarında gücü yarıya çeksem) ne olur. Sanırım direk bağlasam sürücü yanar....
 
Emin olmamakla birlikte;

3 eksenli sürücüde slave motor kullanamazsınız ama tek eksene 2 motor bağlayabilirsiniz. Bir çözüm ama sürücüye çok yüklenmiş olursunuz. Söylediğiniz gibi yanma ihtimali yüksek. Slave için tekli bir sürücü alıp kullanabilirsiniz ama bence tekli sürücü almak yerine 4 eksenli bir sürücü alıp kullanmak daha iyi. Ben 4 eksenli TB6560 sürücü kullanıyorum. Yapmak istediğiniz gibi A eksenini Y eksenine slave yaptım.
 
4 eksen 6560 aldim slave yaptim ama ne kadar ugrastiysam slave düzgün calismiyor. Bazen biri, bazen digeri geride kalip kasma yapiyor. En dusuk hizlarda bile verim alamadım.
Eski makinemin 3 eksen karti ile test etmek istemiştim. Ben sıkıntının karttan oldugunu düşünüyorum. Karti aldigim yerde bu 6560 kartin amatör isi oldugunu yuksek performans alinamayacagini soyledi. Ancak ben once uc tb6560 kartimla 5-6 saat suren bir cok is yaptim. Hemde yuksek hizlarda kullanarak.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst