M.master 440 "F022" Sorunu

yener74

Üye
Katılım
1 Eki 2007
Mesajlar
418
Puanları
6
Yaş
49
Selamlar arkadaşlar
Siemens teknik servisi ile görüşmeme rağmen sürücüyü bize gönderin demenin dışında teknik yardım alamadığımdan dolayı değerli usta arkadaşlarıma bir danışayım dedim.
Sorunum 7.5 kW m.master 440 sürücümün F022 hatası vermesi ile ilgili
Sürücüm vinç köprü motrlarını sürmekte.Benim kanım vincin hareketinin sallantılı olmasından dolayı cihazın iç yapısında bir gevşeklik olduğu ve vincin hareketinden dolayı bu arızayı vediğini düşünüyorum.Daha önce bu tipteki bir sürücüde bu tür bir arıza yaşayan yada bu tipte bir sürücüde onarım Bakım yapılırken dikkate edilmesi gereken hususlar nelerdir:?




Not:Teknik destek hattı olmasına rağmen sadece adı destek olan Siemens Teknik destek ekibini "kınıyorum".
 
Son düzenleme:
bende de olmustu tamire gönderdim sanrım kalkıs ve durus parametrelerini ayarlamıslardı
 
olabilir fakat bu tip inverterlerde parametre değerlerini iyi ayarlayarak toprklama yapılması gerekiyori I/O kartı sallantıdan oynama ihtimline gelince vibrasyon takozları var özel imalat onları kullanmanı tavsiye ederim.eğersorun devamederse sana daha verimli ve sorunsuz çalışabileceğin bir ürün tavsiye edebilirim.
 
selam yener bey,
Vincin köprü hareketi motor surucusu olduğü için vinç durma anında bu hata geliyorsa firenleme modulü ve direncilerini kontrol etmen doğru olur sanırım. Eger firenleme modulün yoksa mutlaka harici firenleme modulu ilave ediniz. Geçici olarak ben bunu çalıştırmak istiyorum diyorsanız duruş rampa sürelerini kademeler arası geçiş süresini uzatınız. Kolay gelsin.
Not : DC bara voltajı 800V üstünde olmamalı vinç durma anında ölçmen doğru olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst