Lojik Devre Tasarımı

ilyasova

Üye
Katılım
27 Eyl 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
arkadaşlar yazılım müh 2.sınıftayım ve yeni bir dersle tanıştım lojik devre tasarımı bu ders bu ders hakkında bilgisi olan varmı ve bu lojik devre nasıl bişey bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
 
lojik devre tasarımı kapılar diye adlandırılan paket yongalar şeklinde üretilen ürünler aracılığı ile yapılır.. olay (1-0) mantığıdır. yani (5 Volt-1) - (0 Volt-0 )olarak adlandırılır. 7 çeşit kapı vardır bunlar VE kapısı,VEYA kapısı, VE DEĞİL kapısı , VEYA DEĞİL kapısı , DEĞİL kapısı, ÖZEL VEYA kapısı , ÖZEL VEYA DEĞİL kapısı olmak üzere..megep sayfasından pdf olarak indirip inceleyebilirsin veya alttaki linkten indirebilirsin..

Lojik devreler.pdf
 
Aynen arkadaşın dediği gibi. Temeli boolean cebrine dayanır yazılımcı biri için çok basity bir derstir tabi öğretmenine de bağlı birde her yeni şeyde olduğu gibi bundada öğrenmek için biraz çaba harcarsın o kadar bu arada pek işine yarayacağınıda sanmam çünkü bu mantıkla 40 50 devre elemanı kullanarak yapacağın bir işi pic e daha basit bir şekilde yazacağın bir programla rahatlıkla yapabiliyorsun.
 
lojik devreler temel elektronik için çok gerekli devrelerdir. bu devreleri öğrenmeniz ile birlikte üzerine tüm mikroişlemci devrelerini inşaa edersiniz.
 
arkadaslar 4 bitlik asenkron up&down counter yapmam gerekiyor,pic den verecegim girise göre calısacak,atıyorum picden verecegim girise göre counter 2 ileri 1 geri sayacak.Nasıl yapabilirim fikri olan varsa paylasırsa sevinirim.


Tesekkürler.......................
 
jik devreler temel elektronik için çok gerekli devrelerdir. bu devreleri öğrenmeniz ile birlikte üzerine tüm mikroişlemci devrelerini inşaa edersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst