Loadcell Test Nasıl Yapılır?

yanlış anlamayın yalan değil söyledikleriniz standart ürünlerde bu şekilde yazılır. pdf te zaten köprü beslemelerinde aşırı akım limit dirençleri var. bu wheatstone köprüsü bir anlamda gerilim bölücü olarak çalışır. straingauge elemanı gerildiğinde köprü direnci bir taraftan dengeyi bozar ve dirençler arası gerilim farkı oluşur. yan 24 veya 40v versenizde cihaz çalışır sadece piyasada bulunan hazır indicatorler bu aralıkta üretilmiyor. sonuç olarak içerisinde straingauge elemanı olan wheatstone köprü çıkışları mv/V tur.voltajı kullanıcı belirleyebilir. 1v ilede köprüyü beslersiniz 24v ilede okutacağınız analog digital konvertor çözünürlüğüne göre kazanç ayarı gibi düşünün.

meslegimle alakali oldugu icin (terazi servisiyim) loadcellerle ilgiliyim..dediginiz gibi sistem wheatstone köprüsüdur tek loadcelle calisinca dusuk voltajla calistirmak olabilir ama 4 loadcelli sistemlerde minimum +5 volt ile besleniyor...3.5v beslemesi olan indikator ureticileri onlarin indikatorlerine loadcell baglalamak istedigimizde bize 4 loadcell bagliyacaksaniz beslemesini 5v verin diyorlar
 
bazı indikatörlerde mv/v cinsi kalibrasyon metodu var loadcellerin mv/v zaten belli varsayıyorum 100 tonluk tank için lc ler 40 tonluk 4 adet bu değerleri bilindikten sonra kalibrasyon yapılabilir ama doğruluk referans olmadan yada alınmadan kesinlikle mümkün değil
tekin126 arkadaşın dediğinin pratiği oldu benim yorum belki faydası olur.
 
loadcell lerle ilgili bir kaynak önerebilecek olan var mı acaba?bitirme tezim bunun üzerine ve adam gibi kaynak yok bu konuda.En azından biz bulamadık daha.
 
LOADCELL lerde mekanik bozulma (eğer loadcell de bir fiziki esneme olursa)olmuş ise ölçümle anlaşılmaz.omik olarak ne kadar dogru görsenizde çalışma esnasında farklı voltaj çıkışı oluşturur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,829
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst