evet vumetreye giden kablo
PATA KÜTE HÖRŞŞK SMACK HÖŞÜRRT


Kötek ve de kötek
Haliyle olay çetrefilleşti.
İşte bu sebeple GROUNDING olayı çok önemlidir diye birçok arkadaşı köteklemiştim.
Buradaki grounding sadece ampli devrelerinin değil, vumetre gibi yardımcı devrelerin de şaselemesinin önemini ifade etmektedir.
DİKKAT:
Vu metrede iki besleme olması gereklidir.
Bir tanesi 2X15V olup vumetre redresör devresinin beslemesidir. Bu beslemenin şase ucu ya metal şasemize ton kontrolde olduğu gibi bağlanmalıdır ya da tek bir şase kablosu ile sistem sıfır noktasına bağımsız olarak bağlanmalıdır.
Diğer besleme ise yaklaşık 12V luk LED besleme gerilimidir. Bu beslemenin sadece artı ucu 12V besleme devresinden alınmalı şase tarafı boşta bırakılmalıdır. Buradaki grounding esası 12V luk harici beslemenin (senin devrede hop korumayı da besleyen devre) ana sistem ground point noktasına yakınlık esastır.
Eğer hop koruma devresi benim tasarımım olan devre ise ve PCB deki şaseleri şase metaline tespit edilmişse hop koruma devresine eksi ucun bağlanmaması gerekir.
VU metredeki giriş kablolarını şimdilik blendajlı kullanma. Çıplak iki ayrı kablo ile VU metre girişlerine bağla. VU metre şaseyi kendi hattından tamamlar. Eğer bu kablolar gürültü yaptırırsa blendajlı kablo kullanabilirsin. Ancak bu kabloyu ton kontrol girişinden değil de selektor uçlarından alıp kablonun şase uçlarını buradan metal şaseye direk bağlamalısın. Yani her durumda VU metre uçlarına sadece canlı uç bağlanmalıdır.