Lityum İon 3.7V 18650 pil nasıl şarz edebilirim ?

mmetem55

Üye
Katılım
24 May 2023
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
17
Merhaba arkadaşlar elimde 3.7V 18650 pil var fakat ölçü aleti ile ölçtüğümde 15 mV veriyor galiba şarzı bitmiş. Nasıl şarz edebilirim ? NOT: Hazır devre alamayacağım.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
15 mV ölçüyorsanız o pil ömrünü tamamlamıştır.
 
bak genç adam, yukarıdaki ustalarım anlatmışlar zaten, bir de ben elektronikçi olmayarak söyliyeyim ölmüş bir pil var elinde ve hiç uğraşma. nereden mi biliyorum. bir tane 4 pilli powerbankımdan söktüğüm bir adet pil var. seninki hiç değilse milivolt gösteriyor. bendeki pil ölçü aletine olmayan rakamları gösteriyor. yani bazen fazla zorlamamak lazım. eskiden olmazı o kadar çok denedim ki sorma. ama istiyorsan ayarlı güç kaynağın varsa şoklamayı dene. sonuç hüsran olacak ama hiç değilse olamayacağını öğrenirsin.
 
Bana kalırsa hiç uğraşmayın derim ancak çözüm önerileri sunmak gerekir ise,

Manuel bir şarj cihazı yapabilirsiniz: Manuel bir şarj cihazı yapmak için, bir adet 5V USB güç kaynağı, bir adet mikro-USB kablosu, bir adet 18650 pil tutucu ve bir adet TP4056 şarj modülüne ihtiyacınız olacak. Detaylı yapım talimatları çeşitli kaynaklarda bulunabilir.
Paralel bağlantı yöntemi: Boş pilinizi diğer şarj edilmiş piller ile paralel olarak bağlayarak, bu pillerin bir kısmı şarj edilmemiş olan pili şarj edebilirler. Ancak, bu yöntemde dikkatli olmanız gerekir çünkü yanlış yapıldığında tehlikeli olabilir.
Pilinizi doğrudan bir DC güç kaynağına bağlayın: Bu yöntemle pilinizi şarj etmek mümkündür, ancak yine de dikkatli olmanız gerekir. Pilinize uygun bir voltajı belirleyin ve doğru polariteyi takip edin.

Lütfen unutmayın, elektrik işleri tehlikelidir ve güvenlik önlemlerine dikkat etmeniz çok önemlidir.
 
o pili kurtarabilirsin youtube kanalında yüzlerce video bulabilirsin. Kurtarırsın ama uğraşmaya değmez. Ben uğrasıp kurtarıyorum ama gerek yok. Akıllandım artık :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,735
Kullanıcılar
449,967
Son üye
Gokhanttu

Yeni konular

Geri
Üst