Linux kernel boot time?

lirikcan

Üye
Katılım
16 Eki 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar, kernel boot süresini kısaltmanın yollarını arıyorum. bu konuda bilgisi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. şimdiden teşekkurler.
 
Bilgisayarının bütün özelliklerini biliyorsan kerneli yeniden derle. Derlemeden önce ayarlarını çok iyi yap. dinamik modül yerine bilgisayarındaki donanımların modüllerini statik modüller olarak ekle. Gereksiz özellikleri kaldır (örneğin usb wifi modül kullanmayacaksan kernelda tanıtma).

derlediğin kernel imagini loadera tanıt. eski imagi kaldırma. İlk sırda yeni image gelsin. Boot image seçeneğini seçme süreni kısa tut.
 
teşekkurler arkadaşım, dediklerini uygulamaya çalışacağım ama benim asıl sorunum programladığımız bir server ile ilgili. bu server'in boot süresini kısa tutmak istiyoruz:(
 
Valla arkadaslar montavista diye bir linux dagıtımı bu işi yapmış driveları sistem acıldıktan sonra devreye alıyor acılıs süresi kısalıyor
 
Valla arkadaslar montavista diye bir linux dagıtımı bu işi yapmış driveları sistem acıldıktan sonra devreye alıyor acılıs süresi kısalıyor
Ben de okudum CHIP online'da. Kullanılan donanım driverları tanıtılmış. Onun haricinde başka donanım takılsa tanımayacak şekilde olmuş. Tabi bu da açılış işlemini çok hızlandırır. Ses kartını başka bir marka ile değiştirseniz, yenisi kernelda tanımlı olmadığı için sistem çalışmaz.

Örneğin kernelda bir çok ekran kartı tanıtılmıştır ve siz sadece birini kullanıyorsunuz, başka toplama bilgisayar başka kartı. Hepsini destekler şekilde kernel derlendiği için hem çok şişkin ve hem de donanımı tanıyıp ilgili modülü bulması ve yüklemesi zaman alıyor.

Donanımı değişmeyecek bir server hazırlayacaksanız dediklerimi mutlaka yapın. Hatta alternatif imagelerden boot etmek için verilen süreyi de sıfırlayın.
 
Su an kac saniyede aciliyor?
Kaca indirmek istiyorsun?
İslemci, ram, dagitim ne?
 
Pardus'u inceleyebilirsin. Bir incelemede epey övgü almıştı açılış hızı konusunda.
Diğer linux türevlerinde bootchart programı ile sistemin nerelerde takıldığını belirleyip ona göre önlem almak mümkün. Bunlar arasında açılış scriptlerini paralel çalıştırmak ta var.
Kernel tarafında ise eğer adanmış bir donanımla çalışıyorsan sadece gerekli modülleri içeren bir kernel derlemek çözüm olabilir.
Kolay gelsin.
 
teşekkurler arkadaşlar, tavsiyelerinizi deneyeceğim
 
linux u virtualbox tan mı kullanıyorsun yoksa normal mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst