lineer motor seçimi

apot

Üye
Katılım
29 May 2016
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
36
herkese merhaba,
Benim bir proje için bir tane lineer hareket eden motor seçmem gerekiyor ve sizin bilginize ihtiyacım var.Seçeceğim motor bir kütleyi sadece 15-20 cm uzunluğundaki x ekseni üzerinde hareket ettirecek.Motorrun ağırlığı maksimum 100 gram olmak zorunda.Hareket ettirilcek kütle ise 1-3 kg arasında değişebilir.Doğrusal hareket için step ya da servo motordan mı yararlanmalıyım yada lineer motordan mı yararlanmalıyım.
İlginiz için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kriterleriniz çok dar. 100 gr ağırlığındaki bir motor ve mekanik düzenin 1-3 kg lık bir nesneyi hareket ettirmesi biraz zor gibi düşünüyorum.

Sizce normal mi yani bu kriterleri nasıl belirlediniz? Bir şartname mi var? Yada bu değerlerde çalışan bir motor var mı bize örnek verebilirmisiniz?

Kolay gelsin.
 
maksimum 1-2 kglık bir kutleyi 15- 20 cmlik bir eksen üzerinde lineer bir şekilde hareket ettirecek bir motor tavsiyesinde bulunabilirmisiniz(minimum motor ağırlığı ile 100 gram artık bir kriter değil :) ).bu şartlarda lineer hareket için servo mu yoksa step motordan mı yararlanmalıyım.ayrıca motor mikroişlemci ile kontrol edilmesi gerekiyor.
 
tekrardan merhaba herkese bu konu hakkinda bana yardimci olabilecek birileri var mi max 1-2 kg lik kutleyi hareket ettirebilmek icin ne kadarlik bir torka ihtiyacim vardir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst