lider şofben sinyal lambaları yanmıyor

Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
186
Puanları
1
Ustalarım merhabalar. Bir şofbenimiz var. Bir eve taşındık taktım çalıştı. Evi tekrar değiştirdik çıkarttım fakat yeni eve taktıgımızda kademe anahtarını açıyorum ama sinyal lambaları yanmıyor. Kademe anahtarını açtıgımda elektrik geçiriyor. Fakat sinyal lambalarının iki kablosunun ikisini de kontrol ettiğimde kontrol kaleminde ışık yanmıyor. Kademe anahtarında 2 çıkış svice geliyor. Svicin solundaki 2 çıkış kablosuna enerji gelmiyor. Sorun siviçte mi acaba?
 
Su bağlantısı yapmadan yani şofbene basınçlı su gitmeden bu ışıklar yanmaz zaten değil mi ustalarım? Su bağlantısı yapmadan kademe anahtarını açtım sinyal lambaları yanmadı...
 
Merhaba Sayın Acemi Elektrikçi. Svicin çıkışına bağlanmışsa sinyal lambaları bu siviçten belirli basınçta su geçmezse sviç kontaklarını kapatmayacağı için sinyal lambalarının yanmaması normal.
Ama bazı sofbenlerde bu sinyal lambaları kademe anahtarından sonra bağlı oldugu için su gelmese bile kademe anahtarını açtıgımızda sinyal lambaları yanar. Örneğin ablamlarım eski ihlas şofbeninde bu durum söz konusuydu. Suyu açmasak bile kademe anahtarını açtıgımızda ışık yanardı. Yani burada dikkat edilmesi gereken sinyal lambaları nereden besleniyor? Kademe anahtarından sonra mı siviçten sonra mı? Yani sizin sofbende anlattıgınıza göre sviç sonrası sinyal lambaları besleniyor. Su gelmediği için sinyal lambaları yanmaz.
Eğer bir yanlışım varsa ustalarım hatamı düzeltmelerini istihram ederim...
 
Son düzenleme:
Elektrikli şofbenlerin içinde flowswitch ( akış anahtarı ) vardır. Olasıki su akışı durursa cihaz çalışmayı durdursun eğer durmazsa rrezistans kısa bir süre içinde yanacaktır.

akış anahtarı yol vermezse cihaz çalışmaz ve ışıklarıda yanmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst