Lg plc ve thermal prınter

Zeytey

Üye
Katılım
15 Eyl 2017
Mesajlar
32
Puanları
1
Konum
Terkidağ
Herkese merhabalar,

İyi çalışmalar, yapacak olduğum bir projede Zebra GK420T marka moddeli bir termal yazıcı kullanacağım ve ürün bilgilerinin çıktısını bir sticker'a alacağım. Fakat, LSIS sitesinde hiçbir şekilde bu konu ile alakalı örnek bulamadım ya da ben güzel araştıramadım.
Kullandığım ürünler:

- XGB XBC-DR30SU PLC
- iXP2-1200 HMI
- Zebra GK420T termal yazıcı

Not: yazıcının arkasında seri port bulunmakta ve bilgilerinde RS-232 ile haberleşebildiği yazmaktadır. Fakat PLC tarafından yazıcıya komutların nasıl gönderileceği ve haberleşmenin nasıl sağlanacağı hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım Siemens PLC ile ilgili birlikte kullanım hakkında bir başlık bulabildim ama onda da bir programdan bahsedilmiş fakat o programa zebra sitesinde nedense rastlayamadım. En büyük ricam Zebra yazıcılar hakkında en ufak bilgisi dahi olan varsa lütfen benimle iletişime geçsin.

Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var lütfen benimle iletişime geçsin. Cevaplarınızı beklemekteyim, teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba ;
Öncelikle plc marka model fark etmeksizin zebra yazıcıdan çıktı alabilmeniz için yazıcıya ZPL programlama dilinde kod göndermelisiniz.Ben siemens ile rs232 üzerinden bir string vasıtasıyla bu kodu göndererek çıktı alıyordum.http://labelary.com/viewer.html sitesinden örnek zpl kodu oluşturabilirsiniz. Eğer kodu yanlış gönderirseniz yazıcı çıktı vermez. ( mesela her kodun sonunda ^XZ karekterleri vardır bu zpl kodun sonlandığını gösrerir. ) Attığım siteden örnek bir kod oluşturup bu kodu bir string vasıtasıyla yazıcıya gönderirseniz çıktıyı sorunsuz alabilirsiniz. Bu zpl kod işi baya uğraştırıcıdır pes etmeyin :)
 
Merhaba ;
Tia da yaptığım örnek kod aşağıdaki gibi.
 

Ekli dosyalar

  • ekra2.JPG
    ekra2.JPG
    161.3 KB · Görüntüleme: 57
  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    136.8 KB · Görüntüleme: 57

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst