LED TABELA YARDIM

Katılım
28 Haz 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Değerli ustalar , sık bir şekilde led döşeyip bu ledler üzerinde isteğe göre herhangi bir harfi yada rakamı nasıl yakarız.Yardımcı olabilecek olanlara şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yani 10 satır 30 sutun led dizdiğimizi varsayalım bunun üzerinde istediğim yazıyı yazdırmak istiyorum diye soruyorsanız kayan yazı satır taram sutun tarama gibi konulara bakabilirsiniz ama pic programlama biliyor olmanız lazım ayrıca yapmak istediğiniz panelin boyutuda işin rengini değiştirebilir aklınızda tam olarak ne var ve kullanabileceğiniz yazılım bilgisi var mı, sadece meraktan soruyorsanız temelini anlatmaya çalışırım aslında bununla ilgili yazıştığım bir başlık var oraya baksanızda olur https://www.kontrolkalemi.com/forum/pic-programlama/67624-kayan-yazi.html
Hayır led tabelayı harfleri ledlerle oluşturup harflerin kelimelerin belirli düzende yanmasını istiyorum diyorsanız animasyon kartı diye aratırsanız ( 8 kanal animasyon kartı, led tabela 3 kanal animasyon kartı vs.) örnekleri bulabilirsiniz bununda mantığı yukarıdakine biraz benzer ama çok daha kolaydır ve yine genellikle pic ile yapılır.
 
KARAAPAK USTA,tam olarak senin ilk bahsettiğin olayı gerçekleştirmek niyetindeyim.Yani iki grup halinde led döşeyip (herbiri 15 satır 60 sütun kadar) her gün farklı iki isim yazacağım, yazı 24 saat sabit kalacak,kayan yazı istemiyorum.Bende elektronikçiyim fakat ihtisasım çok farklı bir alanda.
Bahsettiğin konuları inceledim,bu konuda alt yapısı olanlar için açıklayıcı bilgiler var muhakkak.Fakat ben her şeye sıfırdan başlayacağım için eğer bu konuda yönlendirebilirsen sevinirim.PIC konusunda bir arkadaşım destek vereceğini söyledi.Maalesef elimde hiç bilgi ve bu konuda tecrübe yok.
 
"PIC konusunda bir arkadaşım destek vereceğini söyledi." demişsiniz zaten istediğiniz devrenin %99 u pic gerisi birkaç lojik entegre birde led bağlantısı eğer arkadaş yardım edecekse çok iyi olur ama pic programlama öğrenmek biraz zamanınızı alacaktır programlamayı öğrendikten sonra bahsettiğim konudaki yazılanların çok kolay yapılabileceğini göreceksiniz. Pic öğrenmek için kaynak isterseniz ücretsiz olarak benimde pic programlamanın temellerini öğrendiğim megep sitesindeki mikroişlemciler ve mikrodenetleyiciler başlıklı tüm dosyaları bulmanızı tavsiye edebilirim.
Bu iş için pic ile led yakma söndürmeyi öğrenirseniz sonra tarama mantığını ve latch (tutucu) entegreleri kullanıp çok kolay bir şekilde sonuca ulaşacaksınız.
Yalnız iki farklı isim yazacaksanız 15*60 led kullanmak ve bahsettiğimiz şekilde devreyi tasarlamak hem daha zor hemde daha pahalıya malolacaktır, vede yazı kaymayacak bunun yerine sadece ledleri istediğiniz iki isim için dizip iki tabela yapmayı niye tercih etmiyorsunuz?
 
Ustam özel mesaj atamıyorum. [email protected] mail adresim. sadece bu tabelanın nerede ve tam olarak ne amaçla kullanılacağını anlatmak isterim.Saygılar.
 
Buradan yazın hem diğer üyeler de görür yardım ederler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst