Led aydınlatma hakkında

Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadaşlar bi konu hakkında yardımınıza ihtiyacım olacak. Ben evim için led bir çalışma yapmak isteğim var. istediğim şu led şerit mesala 2 metre bunun mavinin tonlarında sabit yanmasını istiyorum . Açıktan koyuya doğru ama animosyon olarak hareketli değişken değil sabit şekilde renk geçişli bunu yapmak mümkün değilmi? bir kaç led ürünleri satan yerle telefonda görüştüm bilmiyoz dediler. örneğini istanbulda bi otelde odamda görmesem inanacaktım. dokunmadik duvara monteli bir kumanda ile işte maviden mora doğru geçiş yada kırmızıdan turuncuya doğru geçişleri olan sabit şekilde yanan bi aydınlatma.

Teşekkürler :
 
o driverlerle istediğin renkte yakabilirsin renk ayarı yapabilirsin parlaklık ayarı yapabilirsin. ister mavi ister kırmızı canın ne renk istiyorsa yapabilirsin. programlamak senin elinde. kullanma talimatına bakmak lazım. marka model veremem. elektrikçiden git al. ama sor programlanıyor mu diye.
 
Merhaba konunun üzerinden aylar geçmiş ama biraz bilgi verebilirim. Bahsettiğiniz geçiş gradyan geçiş.

Normalde bunu dmx şerit led ya da farklı bir protokollü şerit led ile yapabilirsiniz. Ama sadece 5 metrelik bir şey için kontrol modülleri falan fiyat olarak pahalıya gelebilir. Muhtemelen otel'in tonla odası olduğu için dali veya daki benzeri veya da dmx, ı2c gibi bir protokol ile yapmışlardır.

Bu tür gradyan bir geçiş atıyorum 10 cm'de bir kesilebilir kartların her 10 cm'sinin ayrı ayrı adreslenebilmesi ile olur.


Ha amatör olarak illa böyle bir şey yapılacaksa ve sabit bir geçiş olup öyle kalacaksa manyakça da olsa led direnç değerleri ile oynanıp yapılabilir. Ama manyaklıktır. Mümkünatı varsa esnek şerit led yerine rgb pcb kullanılır. Örneğin maviden mora geçiş için yeşil led grubuna elektrik bağlanmaz. Kırmızıyı direkt çalıştırırsınız ama mavinin her grubuna trimpot takarsanız direnç yerine. Gözle her 10 cm için bir ilerki karta geçtikçe trimpotun değerini kısarsınız ya da açarsınız. Ama bu manyaklık bana göre. 😂

Bir diğer çözüm ise piyasadan master slave mantığı ile çalışan kart bulmaktır. Bu kartlar kendinden önce gelen veriyi aynen kendisine uygular ve kendinden sonraki karta iletir. Bu tür kartlarla burj khalifa'nın altından tepesine bile sonsuza kadar kart sürebilirsiniz. Kendimiz de pic gibi bir microişlemci ile bu kartları kolayca üretebiliriz ama bu konuya girmiyorum.

bir diğer olabilecek en akıllıca çözüm karaköy' de bulunan dijital elektronik, ilker elektronik gibi firmalara bakmaktır. Örneğin hala satılıyor mu bilmiyorum ama tüp ledler sizin aradığınız şey. Fiberli gibi firmaları da arayıp sipariş verebilirsiniz. Onlar bilgisayara gerek kalmadan ufak bir kontrol modülü yazıp verebilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,311
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst