LED ışıktaki gizli tehlike

biz elektrnikçi adamlarız. LEd siz iş mi yapılır.
 
Bu filtre nedir nereden bulunur ?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Bu filtre nedir nereden bulunur ?

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu filtre, kaliteli bir armatürün camdan,yarı-saydam yapılmış dış karpuzundan olabilir.Başka bir alternatif asetat kağııtları olabilir.Asetatlar tüp yüzeyi fazla sıcak olmayan lambaların ve led,power ledlerin ışık verilen yüzeylerine,üzerlerine birkaç kat sarılıp bantlanarak kullanılabilir,evde uygun armatür camı bulunmadığında pratik çözümü belki bu olabilir.Yalnız çok fazla ısınan, çok ince yapıda tasarlanıp yapılmış olan tasarruf lambalarına da sarılamaz,ısınarak zamanla yanmaları durumu olur,koku yapabilirler.Daha küçük 20-26-36 watt.lık burgu ve düz,bu türden küçük yapıdaki tasarruf lambaları,ısıyı bir belli noktada toplayıp verdiklerinden ancak karpuz türü geniş tip,yüzeye temas etmeyen filtre yapısıyla kullanılabilir.Simit türündeki tasarruf lambalara (24-25-32 watt.) 1-2 kat asetat (Cep) kağıdı sarılıp uygun olarak filtre edilerek kullanılabilir,çünkü bunlarda ısının tüpten verilişi daha düşük ısı oranlarındadır.Ben 6-7 yıldır bu şekilde mutfakta,çalışma odamda bu şekilde filtreleyip kullanmaktayım.Evimdeki 2 adet lcd ve led lcd monitörlerde de,yine bu asetat uygulaması vardır.Göze direk olarak gelebilecek çok parlak ve zararlı olabilecek olası bir ultraviyole ışığın süzülmesi bu şekilde sağlanmaktadır.Bu yolla hem ışığın zararlı ultraviyole kısmı zayıflatılıp filtre edilmekte,hem de ışığın sert gölge yapmadan ve doğrudan göze gelmeden dağılması bu yolla sağlanabilmekte.

Sarı(Sodyum lambası sarısı) renkteki tasaruflarda bir filtrelemeye gerek yoktur,çünkü dalga boyu zaten göz sağlığı için uygun olan bir aralıktadır.Ama 20-26-32 watt.lık kompakt ve ısıyı bir noktadan yoğun olarak veren küçük yapıdaki beyaz renkteki tasarruflara da uygulanamaz,belrli bir süre sonra yanarak kahverengine dönmesi,kararmaları söz konusu olacaktır.Bunlarda ampül cidarına ısıyla yanmayacak özellikte olan ve ışığın renk sıcaklığına da bir miktar katkı yapacak olan krem renginde olan uygun kremler ince bir film tabakasıyla sürülüp kaplanabilir.Bu tabaka çok kalın sürülürse eğer,yine flüoresan tüpünde oluşan fazla ısıyla kahverengine dönüp bu kaplamaların yanması yine söz konusudur.Kolay gelsin.
 
teşekkürler sayin binbaşim asetatin büyügünden bulabılirsem 2 kat yapip led montore kullanacagim .

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
bu haber led teknolojisini hiç bir şekilde etkilemez. Eski tip aydınlatma ürünlerininde açtığı zararlar var. Teknoloji ztn zararlı birşey pek takılmamak gerek.. Sadece sokakta yururken bıle %20 oranında kanser riskine mağruz kalıyoruz..
 
Tasarruflu ampullerde hiçbir zaman beyaz almam bedava verseler de evime takmam. Her zaman sarı ışığı tercih ederim. İsabet olmuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst