laptop kapanma sorunu

Hiç sorun değil. Sorunum hala devam etmek de. çözebilmiş değilim. :(
Merhaba,
Merhaba,
İşlemcinizin termal macununu yenilediniz mi? Macun işlevini yitirmiş olabilir ve aşırı ısınmadan bilgisayar kendini korumaya alıyor olabilir.

Denediniz mi?
 
bende @elkgazi hocama katılıyorum ısınma problemi var belki cihaz açılıp havalandırma delikleri temizlenirse sorun ortadan kalkabilir. Genelde laptoplarda bu ısınma sorunu havalandırma eksikliğinden kaynaklanıyor
 
Merhaba,


Denediniz mi?

yok macunu değiştirmedim. ama ısınma sorunu eskiden di. ben laptopu binbir parçaya ayırıp temizledim. ısınma sorunu ortadan kalktı. benim aklımda iki ihtimal var. Birincisi elkgazi arkadaşımızın dediği gibi macundan, ikincisi ise power supply dan. Birde tamamen söktüğümde içindeki smd dirençlerden bir ikisinin yanmış olduğunu farkettim. Şimdi öncelik le power supply ı ve macun olayını deniğim. bakalım ne olacak. :)
cvplar için teşekkür ederim.
 
Laptop model i nedir
 
Benimde ayni senin sorunundan vardi oyuna girince yada ethernet sayfasinda gezindigim sirada.
Laptop da iki adet ekran karti var.benim bir adet ekran kartim arizali opengl teknolojili olan bundan dolayi cpu %100 calisiyor ve birkac dk sonra kapaniyor

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
HD filmler artık bilgisayarları çok yormuyor. Gerek kod paketleri gerek donanımlar Full hd filmler için bile yeterli. ancak işin içine oyunlar girerse durum farklı işlemciden tutun ekran kartına hdd den tutun hard diske ve güç kartlarına bunların önbelleklerine kadar pc tamamen tavan yapıyor. Dolayısı ile harcanan aşırı güç ısınmalara neden oluyor. İnternette cpu vga hdd ram battery gibi donanımların harcadığı güçleri ve ısınma durumlarını gösteren programlar mevcut mesela hwmonitor gibi. Bu program bilgisayarında ne kadar sensör varsa hepsinin değerlerini gösterebiliyor. Ben senin yerinde olsam böyle bir program indirip çalıştırıp otomatik log dosyasını aktif edip bir tane oyun açar oynardım sonra ara ara sıcaklıkları gerilim değerlerini fan hızlarını kontrol ederdim. zaten ortada bir sorun varsa orada görebilirsin ki zaten bir sorunun var. İşlemci için sınır değer 85-90 ekran kartı içinde aynı değerler söz konusu. Kolay gelsin.
 
Cevaplar için teşekkür ederim. İnternet ile ilgili bi sıkıntı yaşadım. Bu hafa yeni int bağlatıyorum. Dediğiniz programı indirip denicem. Sonuçları sizinle paylaşırım. Teşekkürler. :)
 
Merhaba arkadaslar benim laptopumda da kapanma sorunu var yazilanlara istinaden programi kurdum ancak degerleri normalmi diye yorumlayamiyorum.
 
Merhaba arkadaslar benim laptopumda da kapanma sorunu var yazilanlara istinaden programi kurdum ancak degerleri normalmi diye yorumlayamiyorum.
Programdan çok anlamana gerek yok gerilim değerlerini incelemek ayrı bir olay biz sadece sorunun ısınmadan kaynaklı olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Eğer ekran kartın ve işlemcin 85-90 değerlerini geçmiyorsa ve pc kapanmaya devam ediyorsa sorunun ısınma değil donanım kaynaklı olduğunu göstermektedir. Sadece sorunu saptamaya çalışıyoruz. Zaten gerilim değerleri sıkıntılı olduğunda mavi bir ekran görürsün yada pc anında çöker.
 
@emg Bataryanı çıkartıp laptopu direk fişe takıp öyle çalıştır bi bak bakalım batarya kaynaklı bir sorun mu var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,119
Kullanıcılar
450,259
Son üye
Samet00

Yeni konular

Geri
Üst