Lambadan elektrik hatti nasil cekilir

Isi yalitimini nasil saglayacagim?

aydınlatma linyesinde priz kullanamazsın. bi yangın, bi mal kaybı, bi yaralanma veya bi ölüm yaşandığında bilir kişiye, sigorta sorumlusuna ve savcıya yalıtım sorununuzu anlatırsınız ve mutlaka bi cevap alırsınız. ya da ne bileyim bi yalıtımcıya danışın.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben toprak hatti cekelim diyorum zaten ne alaka estetikten vazgecmek?
estetik, gözün gördüğü güzelliktir. sonuçta kablo görünecek ve bu günümüzde bir estetik sorunudur. bak ustalarım yetkin kişilerdir, onların sözünü ben dinlerim.
bir adet hilti ile en kısa yoldan balkona bir delik açarsın, uygun olan prizden hat alırsın, kablon 3x2,5 olsun hattı çekersin. balkonda dolabını kullanırsın. bu arada duvara deldiğin deliği silikon ile kapatıp izolasyon olayını sağlarsın. zor değil ama kolay da değil. biraz doğru bilgi biraz doğru malzeme ile çözülemeyecek sorun yok ve en önemlisi el becerisi lazım.
 
Merhabalar, kapali balkonuma derin dondurucu alacagim ama orada priz yok. Sadece lamba var ve o lambanin buati da yok.
Lambanin anahtari balkonun disinda ve balkon genellikle kapali oluyor soguk girmesin diye. Buat olmadigi icin bu islemi nasil yapabilirim? Iyi forumlar.

https://www.vestel.com.tr/vestel-cdl700-ex-nf-dikey-derin-dondurucu-p-2587

https://statik.vestel.com.tr/webfiles/20265692_k.pdf

dd.png
 
Son düzenleme:
Bir kablonun geçeceği delikte isi yalıtımı çok büyük sorun değil. Kablo içeride uygun bir nokta buattan hat alınır uygun bir kablo kanalı ile gelip duvardan sadece kablonun geçeceği kalınlıkta delik delinir kablo bu delikten dışarı çıkarılır. Bu delik sonra kablonun kenarları silikonla izole edersiniz. Isıl olarak hiçbir sorun olmaz. Ayrıca yapılan işte kuralına uygun olmuş olur.
 
Balkona bir de priz tutturamayiz cunku duvarin ici hep yalitim malzemesi ile kapli yani vida tutmuyor. onu nasil yaparim
 
Balkona bir de priz tutturamayiz cunku duvarin ici hep yalitim malzemesi ile kapli yani vida tutmuyor. onu nasil yaparim
güzel insan, buzdolabı, derin dondurucu ve nerdeyse tüm beyaz eşyaların yeri belirlenir ve orada uzuuuuun yıllar sabit olarak çalışır. duvara vida atamıyorsan ve derin dondurucunun yerini haftada bir değiştirmeyeceksen duvara çift taraflı bant ile ucunu seyyar yaptığın prizi yapıştırırsın ve o prize birazcık nazik davranırsın olur biter. ve o izalosyanlı duvara vida girmiyor deme ustası oraya civata çakar.
 
Büyük ihtimalle köpük ve delik açmak istenmiyor olmalı .
Derin dondurucu arkasına montaj yapıştırma veya diğer ?
 
İzolasyonu tutturulacak özel dubeller var. Hadi dubel düşünmeyelim önerilerde gibi yapıştırma alternatifi de var.
Screenshot_20230604-111337_Chrome.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,067
Kullanıcılar
450,039
Son üye
mustafauzun29

Yeni konular

Geri
Üst