Ladder olarak pic programlama

halilerdal

Üye
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar herkese selam;

pic programlarken plc programlamada olduğu gibi ladder dili kullanabilirmiyiz.böyle bir program varmı,siemans s7 plc de yaptığım projeyi pic ile yapmak istiyorum ladder dilini iyi biliyorum ancak Assembler bilmiyorum.

cevaplarınız için şimdiden teşekürler
 
dostum pic ile plc bu anlamda çok farklı plc de kontaklar çıkışlar zamanlayıcılar karşılaştırıcılar hepsini hazır olarak lader a yerleştiriyorsun ama picte benim bildiğim kadarıyla böyle bişey yok pic teki kaydedicilerin ayarlanması ayarlanması gerekiyor (adcon0,adcon1,option_reg vb) bu ladder olarak nasıl yapılabilirki? eğer varsa çok işe yarar
 
Arkadaşım, enisaygören arkadaşımızın verdiği linkten idire blirsin ben kullanıyorum çok güzel. Benim yaptığım Pic 16f877 plc cpu kartı formumuzda mevcut ufak tefek düzeltmelerle ben onu plc kartı ve deneme kartı amaçlı yaptım çok iyi oldu. Bu tür şekilde kullana bilirsin. Takıldığında yardımcı olurum.
 
arkadaşlar tekrar herkese selam

enisaygoren in verdiği linkten programı indirdim ve birkaç proje yaptım çok güzel çalışıyor zaman rölesi sayıcı felan koydum gayet kolay.ayrıca muratmert4 arkadaşıma bir sorum olacak,ben bir kart yapacam lcd ekranı olacak bu programda çok sade yapılmış bir lcd ekranlı program örneğine ihtiyacım var.böyle bir program gönderebilirmisin inceleyip mantığını öğrenmek amaçlı(işlemci 16f877)

teşekürler
 
Lcd sürmek için başka bir pic programı var. adı Parsic kullanımı kolay elektronik kapılarla programlama yapıyorsun. Çok kolay şekilde lcd sürebiliyorsun.
 
Arkadaşlar merhaba öncelikle sizlerden özür geç cevap verdiğim için dilerim. Ld-micro'da sadece seri çıkış var normal parelel lcd süremiyorsunuz. Ama proteusta seri lcd yi yapamadım.
 
bende denemiştim ama başarılı olmadı.
 
ya lader basit ama ben bu programı inceledim çok uğraştırıyor bana göre
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst