Kumanda devrem doğru mu ? (proje içerir)

anladım hocam. yardımınız için çok teşekkür ederim. yaz tatilinde projeyi gerçekleştireceğiz. o zamana kadar gerekli araştırmayı yapıp en doğru kararı almak en doğrusu. sizin anlattıklarınız mantıklı geldi açıkçası.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kuyudan elindeki motorla yeterli oluyomu peki depoyada bu pompa bagla sulama islemide kolay olur onada zaman ayarlı role koyarsan sulama islemini ister saate bir istersen gunlulk veya haftalik sulama yapaar işin daha kolaylassir kardesim
 
Kuyudan elindeki motorla yeterli oluyomu peki depoyada bu pompa bagla sulama islemide kolay olur onada zaman ayarlı role koyarsan sulama islemini ister saate bir istersen gunlulk veya haftalik sulama yapaar işin daha kolaylassir kardesim
evet depoya suyu doldurabilme kısmını halledersek sulama sistemi basit görünüyor. motoru köyde olmadığım için deneyemedim malesef. motorun özelliklerinde 10 mt aşağıdan su çekebilir yazıyor internette. bizim kuyu 7,5 metrede olduğu için yeterli olabilir diye düşünüyorum fakat denemek gerek.
 

Beyfendi istediğiniz marka model vakumlu pompayı getirin.Hiçbir pompa max 8 metreden aşşağısını ÇEKMEZ.
Çünkü bu pompayla alakalı bir durum değil.En basit 10 metre kangal boru alın.Ve içine tamamen su doldurun.Bir ucuna şeffaf kısa bir boru bağlayın.Ve şeffaf borunun olduğu ucu tamamen hava almayacak şekilde katapın.Ve şeffaf uç yukarda kalacak şekilde boruyu aşşağıya sallandırın.Borunun içinde 7-8 bellki 8,5 metre su kalır gerisi boşalır.Yani suyun birbirlerine olan çekim kuvveti en fazla 7-8 metre dayanır.
Umarım anlatabilmişimdir.
 
evin saçaklarında yağmurluk varsa gelen suyu depoya topla derim
 
evet şu tanımınızla çok net anladım gerçekten. şimdi oturdu kafamda. anladığım kadarıyla bu santrafiş motorlar da içerisindeki suyu aşağıya salacak sonraki seferde boruda su değil de hava olduğu için yukarı çekemeyecek değil mi ? ben biz içi boş pipetle nasıl bardaktan su çekiyorsak bu santrafij motorlar da öyle çalışıyor sanıyordum. öyle değilmiş meğerse. hemfikir miyiz doğru mu düşünüyorum hocam ?
 
Aslında pipet mevzuyla aynı mesele.Siz ağzınızla vakum oluşturuyorsunuz ve bu güçle meyve suyunun pipettin içinden ağzınıza kadar çıkmasını sağlıyorsunuz.Santirefişlerde aynı şeyi yapıyor.Tek farkları çok daha güçlüler ve onlar çektikleri suya birde basınç uyguluyorlar.

Yani farz edinki pipete -1 bar (-10m) vakum uygulayabiliryorsunuz . Ve elinizde 10 metrelik pipet var.5 kat yukardan pencereden aşağı pipeti uzattınız ve aşağıdaki meyve suyunu içmeye çalışacaksınız.1 bar vakum gücünüzle pipeti çektiniz meyve suyu 7-8 metreye kadar yükselir ve daha fala çektiğinizde sıvının birbirine olan çekim kuvveti (sıvının kimyasına göre değişir) vakuma dayanamayıp parçalanır.Yani parçalanırdan kastım suyun son 1-2 metrelik mesafesinde hava kabarcıkları oluşmaya başlar.Eğer sis çok çok daha fazla vokum uygularsanız havanında genleşme farkını yok edebilecek kadar o zaman standartta kullanılan sondajborularının 10 katı kalınlığında boru ve 10 katı gücünde vokumlu pompa kullanmanız gerekir.Yoksa boru vakuma dayanamayıp büzüşür.

Ama dalgıçlarda vakum yoktur.Direk suyun içinde çalışır.Ve içinde bulunduğu suyu basar."Sıvılar sıkıştırılamaz" mantığıylada dalgıcın gücüne oranla su kilometrelerce yukarıya çıkarılabilir.
 
Hatta yukardaki mesajda bahhsettiğim gibi çok kalın bir boru ve çok çok güçlü bir vakum pompasıyla boruya vakup uygularsanız belli bir vakumdan sonra su donacaktır.Çünkü kimyada maddelerin ısı katsayıları ortam basıncıyla orantılıdır.

Suyu deniz seviyesinde kaynatmakla en yüksek dağın zirvesinde kaynatma mevzusu.
 
https://www.google.com.tr/url?sa=i&...MxUDArWa2pUmUhfTYq_-Eu2g&ust=1457522459552272

anladıgım kadarıyla bu motoru daha önce hic kullanmamıssınız. motor hava yapınca siz tekrar mudahale edene kadar su cekmez, cekemez. motor bosa calısır. uzun süre bosa calısırsa salmastraları yakar.
kolay gelsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…