Kredi kartı yıllık aidatı

Dostum aynı duruma bundan 2 ay kadar önce bende düştüm.

Adını bahsettiğin firmanın kredi kartına sahiptim. yaklaşık 14 yıldır kullandığım bir kart ve son 5-6 yıldır bu yıllık kullanım ücreti adı altında kesilen ücreti müşteri hizmetlerini arayarak geri istiyordum onlarda kartın içine puan olarak yatırıyorlardı. Bir kaybım olmuyordu zaten en az o kadar harcama ve fazlasını yapıyordum.

Taaaaakiiiii geçen 2 ay öncesine kadar. Bende inatçı biriyimdir. Yıllık kullanım ücretini tekrar kestiler. Bende müşteri hizmetlerini aradım geri iadesini istedim. Bu süreçte bişeyler değişmiş olmalıki ( bankacılık kanununda bişeyler malum her gün gündem değişiyor ve biz ne çıkan kanunlardan yasalardan haberdar oluyoruz ne başka bişey ) geri ödemeyi kabul etmediler. Bende kartımın kapatılması için talimat verdim telefonda onlarda ellerindeki ikinci teklifi sundular. Efendim size 49 tl sini puan olarak yükleyelim siz kullanmaya devam edin dediler neymiş Türkiyenin en büyük bankası en bol puan kazandıran kartıymış. Tabi ben 20 tl mi bankaya hibe edeceğime o parayı ödedim ve kartımı kapattırdım.

Üstünden 1 ay geçti beni tekrar aradılar. önceki tekliflerinde 49 tl veriyorlardı şimdi 59 tl verdiler ama ben yine kabul etmedim. 10 tl yine onlara kalıyordu. Kartı basıp göndermeleri için talimat istediler ben onaylamadım.

Şimdi eşim için yeni hesap açtırdık sözleşmeyi orada biraz okudum madde aralarında özellikle kredi kartı yıllık kullanım ücreti için ücret alınacağına dair özel bir madde var. İtiraz edersen zaten kart vermiyolar kendilerini garantiye almışlar. ( Belki her banka da olmayabilir )



serkan hocam bunların Allah belasını versin hemi.... :(
az önce tekrar aradım bu üyelik aidatının iptalini talep ettim size 40 tl lik bonus yükleyelim dediler geçmiş dönemlerde hep böyle yapıyordum ama zoruma gidiyor artık bu parayı ödemek. neyse istemiyorum kapatın hanım efendi dedim 20 dk dil döktü yok işte türkiyenin en çok kullanılan kredi kartı yok işte türkiyenin en çok bonus veren kredi kartı şöyle böyle hayır istemiyorum kapatın dedim aslında kart çok işime yarıyor alışveriş yaparken elektronik eşya alrken ama bu kart aidatı çok canımı sıkıyor zamanında o bakada çalışan bir tanıdığım cumartesi günü ara şöyle şöyle de onlar seni bir kaç gün sonra arar kartı kapattırmayın diye rica ederler o sırada belki aidatı iptal ederler dedi ama bilmiyorum yapar mı bu vicdansızlar ... :(
 
merhaba arkadaşlar başımda bir sıkıntı var garanti bonus kredi kartı kullanmaktayım her sene senelik kart aidatı adı altında aldıkları paradan gına geldi bugüne kadar birşekilde ödedim ama artık ödemek istemiyorum bu ay tam 69 TL kart aidatı gelmiş müşteri hizmetlerini aradım ama iptal etiremedim bende kartı kapattıracam diye blöf yaptım kartı kapatma olayını işleme aldılar ama bunun sonu ne olur bilmiyorum bu konuda fikri tecrübesi olan arkadaşlar var mı acaba ???
 
arkadaşlar şimdilerde bu işlem için bir kanun çıkmış bütün avukatlar bu ve kredi dosya masrafları başta olmak üzere ne kadar bankaların haksız yere kesinti yaptıgı işlemlerin geri ödemelerini sağlıyorlar.
çok basit vekalet veriyorsunuz hiç bir ödeme yapmadan ne kadar kesinti var ise hepsini alıp size veriyorlar...
 
Bir süre sonra seni tekrar ararlar.. ama bu süre değişiklik gösterebilir.

Ama hepsini iade etmezler bunu bil. Bana olanın aynısı sana oluyor..
 
serkan _48
benim üç bankada 10 yıllık kesinti dosya masrafı alacaklarım var idi hepsini aldım çok kolay
 
arkadaşlar şimdilerde bu işlem için bir kanun çıkmış bütün avukatlar bu ve kredi dosya masrafları başta olmak üzere ne kadar bankaların haksız yere kesinti yaptıgı işlemlerin geri ödemelerini sağlıyorlar.
çok basit vekalet veriyorsunuz hiç bir ödeme yapmadan ne kadar kesinti var ise hepsini alıp size veriyorlar...

evet onu bende duydum ama bu iş için avukat exstra bir ücret talep ediyormu o var ???
 
hayır arkadaşlar sadece mahkeme masraflarına bu işlemi yapıyorlar. siz sadece vekalet veriyorsununz biz 5 ardaş bir verdik toplu olunca vekalet ücreti 5 e bölündü
 
Yukarıda yazdım ya 69 tl nin en fazla 59 tl sini geri yatıracaklardı bana
 
serkan bey siz banka ile muhatap olmuyorsunuz avukata gidin sorununuzu anlatın en fazla geriye dönük on yılın kesintisini alıyorsunuz.
tam olarak bende bilmiyorum ama kredi kartı kesintileri,bankamatik kart kullanım ücretleri ,kredi dosya masrafları hepsini alıp size veriyorlar avukatın kazancı mahkemeyi kazandıgı için mahkeme masraflarını bankadan alıp avukata verilmesi hiç bir ücret talep edilmiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,226
Mesajlar
915,942
Kullanıcılar
450,018
Son üye
nuranselimov93

Yeni konular

Geri
Üst