**** bankasından uzak durun....

GND-

Üye
Katılım
12 Eki 2016
Mesajlar
505
Puanları
16
s.a arkadaşlar yaklaşık 10 sene **bankası ** kredi kartını kullanıyorum elektronik işiyle uğraştığım için internetten parça vs alırken kredi kartı iyi oluyordu. ama bu kart kullanım aidatı bu sefer bezdirdi. bu bugün 90 tl kredi kartı aidatı çıkartmışlar. daha öne hp birşekilde halletmiştim ama bu sefer çok canımı sıktı. hemen müşteri hizmetkerini aradım dedim kartı kapattırmak istiyorum dediki eğer şimdi kapatıranız geçen sene ki ve şimdiki kart ücretinin parasını alırlar dedi. geçen sene kapatacam dediğim zaman aidatı iptal etmişlerdi. ama bu sene kartı komple kapattıracam...
nedir bu arakadaş 80 -90 TL kart aidatı mı olur ? cüzi bir rakam olsa anlarım eyvallah ama bu kadar da haddinden fazla siz siz olun ** bankasıyla asla iş yapmayın ayrıca faiz oranları çok yüksek şu ayın 21 i geçsin kartı hemen kapatacam alırsam da devlet babanın bankasından alacam ......
batsın bu *** bankası.....:( :( :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun, benim de başıma geldi hakem heyetince de haksız görüldüm iptali için. Her bankanın aidatsız kart çeşidi var, ömür boyu değil ama bir kaç sene rahat eder limit-süresi dolunca da başka bankayı seçebilirsin.
 
Adı geçen banka banada bundan 2 yıl öncesine kadar kart aidatı yansıtıyor müşteri hizmetlerini arayınca chip para olarak geri yatırıyorlardı.

En sonki yıl dönümünde bu parayı yatırmayacaklarını söylediler. Bende telefonu kapatıp kredi kartı borcunu internetten kapattım. Hemen geri aradım ve kartın kapatılması yönünde telefonda bilgi aktardım. 90 liranın 60 tl sini size kartın hanesine yatıralım dediler. benden kestiğiniz paradan bir kuruş eksiğini bile verseniz kabul etmiyorum dedim ve kartı kullanıma kapattılar. 1 hafta sonrada kart iptal oldu.

işin garibi bundan sonra başladı.

1 ay sonra arayıp ilk tekliflerindeki 60 tl ile geri aradılar kartınızı bası gönderelim dediler. Yok neymiş Türkiyenin en çok bonus veren bankasıymış yok en çok üye iş yerine sahipmiş... Telefonu kapatmadan verdikleri parayı 70 tl yaptılar yine kabul etmedim. Ama bu görüşme 1 saat sürdü.

Sonra yine 1 ay sonra aynı muhabbet 70 tl teklifi ile aradılar sözün kısası 80 e çıkarttılar. Yine kabul etmedim.

Anlamadığım nokta zaten 2 saat telefonla görüştüm telefon ücreti benle konuşan personel giderleri v.s. zaten 10 tl tuttu ama bana o 10 tl yi vermediler. Akıl sır erdiremiyorum.

*** benzer konular ( hesap işletim ücreti nedeniyle ) yüzünden ilişkimi kestim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun, benim de başıma geldi hakem heyetince de haksız görüldüm iptali için. Her bankanın aidatsız kart çeşidi var, ömür boyu değil ama bir kaç sene rahat eder limit-süresi dolunca da başka bankayı seçebilirsin.

eyvallah....
bundan 3 sene önce tüketici hakem heyetine kart aidatını geri almak için başvuru yptım 1,5 sene bekledim bir kağıt yolladılar 5 kuruş alamadım ...
bu ülkede adaletin A sı yoktur ......
 
“İtibarın Korunması Madde 74; 5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.”

Aksi durumda madur ( tabiki zengin taraf bu :)) zararının tanzimini talep eder veya içerik sağlayıcıya (bu biziz:) ) cezai müeyyide uygulanabilir.

Not: bankaları sevmem

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Slm. Ben 6 yıl önce yaptığım bir hareket ile aidatların tümünden kurtuldum. Nasıl mı?
Kredi kartı başvurusunu sanal ortamdan değil direkt şubeden yapıyorum artık. Bireysel müş. temsilcisinden sıra alıp masasına oturuyorum. ve aidatsız kredi kartı talep ediyorum tamam diyorlar fakat iş burada bitmiyor. İşlemler için sözleşmeyi çıkartıyorlar bu sırada imza aşamasına geçmeden müşteri temsilcisine sözleşmenin en son sayfasına Aidatsız kredi kartı aldığıma dair bir dip not düşüp onu imzalayabilecek isem sözleşmeyi imzalaya bileceğimi belirtiyorum. Aidatsız kredi kartı kartı talep ettiğimden dolayı müsaade ediyorlar. tabi imzadan sonra bir örneğini istiyorum. Bu şekilde olduğu zaman tüketici hakem heyetinden dönmesi imkansız oluyor, bunu da denedim.
6 yıldır aidatsız kullandığımı düşündüğüm kartımı meğerse son 3 yıldır aidatlı kullanıyormuşum. son dönemde alışveriş yapmadığım halde 70 Tl kesildiği zaman durumu fark ettim geçmiş dönemlerde yüklü miktarda alış veriş işlemi olduğundan fark etmemişim. Önce bankayı aradım. Banka durumun yasal olduğunu söyledi. Bende peki öyle ise kartımı kapatın dedim. kapatırsam yeni dönem için olan 85 lirayıda keseceklerini ve kartı kapatmak için kartın borcunun tamamen kapatılması gerektiğini söyledi (Adamlar parayı her türlü sağlama alıyor) Tamam dedim işim gücümde yok zaten uğraşacağım sizinle diyerek kartın borcunu kapatıp beylikdüzünden bağcılar şubeye giderek (çünkü beykent şubeden kartımı kapayın dediğimde bağcılar şubeye gitmemi isteyecek kart oradan alınmış diye) kartımı kapatın dedim. kapattılar.
Tüketici hakem heyetine bir dilekçe yazarak durumu izah ettim ve ek olarak imzaladığım tarafı üste gelecek şekilde sözleşmeyi ve kestikleri aidatın dekontlarını sundum. (dekontları bankadan alınıyor) 5,5 ay sonra karar çıktı 280 Tl nin iadesi :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst