KPSS Skandalı Son Durum Video

TheTurk

Üye
Katılım
29 Mar 2010
Mesajlar
139
Puanları
1
7 yıldır kpss den tam puan alınmadı. Bu sene ne olduysa oldu Tam puan alan 350 kişi var bunların 20 side aynı aileden akrabadan. Geçen sene 0 çeken adaya ne oldu da bu sene 120 net puan aldı. Kpss de şaibelerin sızmaların oldugunu gösteriyor. Ben şahsen videodaki puanları gördükten sonra bu başarıya ulaşanların kendi haklarıyla ulaştıklarına inanmıyorum. Ösym'nin hatalı sorularını bile doğru cevaplaya bilen zihniyete şaşarım.

2010 KPSS(Lissans) Sonuçlarında Hata Olduğunu savunanlar'ın Paylaştığı Videolar

Link2
 
eğitim bilimleri sorularında uzmanlar bile fikir ayrılığına düşüyor, bildiğiniz üzere eğitim bilimleri soruları 2+2=4 gibi değil, birbirine çok yakın şıklar olabiliyor. önceki senelerde hepsini yapan 1 işi bile yokken bu sene 350 kişinin ve aynı adreslerde oturan kişilerin hepsini cevaplaması bu işin altında başka şeyler olduğunu gösterir.
 
eğitim bilimleri sorularında uzmanlar bile fikir ayrılığına düşüyor, bildiğiniz üzere eğitim bilimleri soruları 2+2=4 gibi değil, birbirine çok yakın şıklar olabiliyor. önceki senelerde hepsini yapan 1 işi bile yokken bu sene 350 kişinin ve aynı adreslerde oturan kişilerin hepsini cevaplaması bu işin altında başka şeyler olduğunu gösterir.

Kesinlikle katılıyorum.Fakat sınavın iptal olmamasıda bir çok kişiyi bu durumdan dolayı (katsayı nedeniyle) mağdur etmektedir.
 
videoyu izledim zan altında bırakılanlardan bir tanesi 2009 da eğitim bilimlerinde 96 doğru 24 yanlış yapmış genel yetenek de 35 gibi bir şeydi şimdi bu kişi bir sene hazrılandığında 115 doğruya veya 120 doğruya çıkamaz mı. veya genel yetenekde 57 doğru yapamaz mı. bu çok mu zor. ben kendimi denemek için girdim. ve de çalışmadım öyle aylarca. 2 adet deneme sınavı yaptım. genel yetenek de 53 doğrum var. yani hele bir de çalışan 60 taneyi çok rahatlıkla yapar. 120 soru eğitim bilimleri için fazla bir soru adedi değil. bırakın üniversite mezunlarını 1500 çocuk sbs de hepsini doğru yaptı.

kopya olmamıştır demiyorum. ama olayın abartılması hoşuma gitmiyor. ve de haksız olarak bazıları zan altında bırakılıyor düşüncesindeyim
 
rezillik ----- gerçekten ...
hayır yetkılıler de süphe ediyor ..
bir suru yokuşa sürülen ve cevap verilemeyen sorun var ....
-----------yakışmadı-------
 
Akıl var mantık var kardeşim 1 değil 3 değil 5 değil 15 değil 115 değil tam 350 kişi tam puan !!!!

Yazık günah! emek sarfedip sene boyu çalışan insanlarım emeğine yazık...

Cevap anahtarını çalanlarıda,ulaştıranlarıda,alanlarıda öyle bir cezalandıracaksın ben adammı öldürdüm yaa bu ne ceza diye haykıracak! ama nerde öyle adalet...
 
Genel kültür ve genel yetenek sorularının çalşarak yapılabileceğine inanıyorum. Ama eğitim bilimlerinden soruların aynı ailelerden kişiler tarafından 120'de 120 doğru olarak cevaplandırılması şüphe çekicidir. Çünkü sn. volcanoos'un da dediği gibi, eğitim bilimleri sorularını görenler varsa eğer, sorular "hangisini yapmak en uygun olur", "hangisi olabilir" gibidir.
Son birkaç yılda sorulan eğitim soruları ile, bize öğretilen eğitim bilimleri arasında dağlar kadar fark var. Çünkü her sene soru portföyü gelişmekte eğitim bilimlerinde. Eğitimde yeni yaklaşımlar benimsenmekte.

Bu arkadaşlar ya grup telepatisi yaptı, yada ak sakallı dedeleri var bir yerlerde...
 
Hayır hepsini anlarım da, böyle bir durum varsa , insan şüphe çekmemek için 1 tanesini de boş bırakır. Dimi ama? :D
 
nasıl bır ülkede yaşıyoruz yaa bır sınavı bile dogru duzgun yapamıyoruz her tarafımız şaibeli...:( yazıklar olsun..devlette artık guvenılmez oldu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst