KPSS Skandalı Son Durum Video

Sosyoloji mezunu bir bayan türkçe mat. full eğitim bilimi full eşinin de full akıl alır gibi değil sosyoloji mezunu bunlar dalga mı geçiyor. İnsanları aptal yerine bu kadarda koymak olmaz ki. Durum içler acısı o kadar kişinin haklarını nasıl ödeyecekler. Iğdır'ı araştırın yakalanan C.M.T adlı kişiyi konuşturun Türkiyede yer yerinden oynar ama kimse olayın üzerine gitmiyo. Yazıklar olsun böyle eğitim sistemine...
 
KPSS'deki rezalet çözüldü, soruların sızdığı bulundu. Sorular ise adaylara 10 bin dolara satılmış.

YÖK, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı, KPSS sorularını ÖSYM’nin içinden sızdıran bir şebekenin adaylara 10 bin dolara sattığını belirledi.

Star Gazetesinde Yakup Bulut imzası ile yeralan habere göre, KPSS’de kopya çekildiği iddialarının ardından gerçek gün yüzüne çıktı. YÖK Denetleme Kurulu, Devlet Denetleme Kurulu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın üç koldan yürüttüğü soruşturmada KPSS sorularının ÖSYM içinden sızdırıldığı bilgisine ulaşıldı. 10-11 Temmuz’da yapılan sınav sorularının tamamı veya tamamına yakınını doğru yanıtlayan adayların teknik takibi sonrası bazı adayların sınavdan günler öncesinde sorulara para karşılığı ulaştığı belirlendi.

BİR SAAT KALA BİN 500 DOLAR
Kopya skandalına karışan adaylar KPSS sorularını 10 bin dolar karşılığı günler öncesinden edinirken, bu miktarın sınava az bir süre kala düşürüldüğü tespit edildi. Sınava bir saat kala soruları alan bir adayın Şebeke üyelerine bin 500 dolar ödeme yaptığı öğrenildi. Kopya şebekesinin çok farklı illerde adaylara soruları ulaştırdığı tespit edilirken, kaç adayın şebeke ile yasadışı alışverişe girdiği halen araştırılıyor. Savcı, soru bankasını oluşturan üyelerin bilgisayarlarını ve telefonlarını hâlâ inceliyor.

ATAMALAR GECİKMEYECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, KPSS’deki kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamalarını sınavın kısmen iptali durumunda bir ay içinde yapmayı planlıyor. Ancak kopya skandalına karışan aday sayısının binlere ulaşması ve sınavın tamamen iptali durumunda ise kısa bir süre içinde sınavın yapılması için harekete geçilecek. Bu durumda da atamaların kasım ayına sarkabileceği ifade edildi.

ÖSYM'DE BİRDEN FAZLA GÜVENLİK AÇIĞI
2010 KPSS’de kopya skandalı ile çalkalanan ÖSYM’de çok sayıda güvenlik açığı tespit edildi. KPSS ile ilgili YÖK Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporda, sınav sorularının güvenliğinin yeterli derecede olmadığı tespiti yapıldı. Özellikle ‘kurum çalışanlarının dışarı ile bağlantılarının sınavlar açısından güvenlik açığı oluşturduğu’ tespiti YÖK Denetleme Kurulu raporunda yer aldı. Raporda güvenlik zafiyetinin tek tek görevli isimler üzerinden, somut örneklerle tespitlerinin yapılması ve birden fazla noktada güvenlik zaafiyeti olduğunun belirlenmesi sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen atamalarını erteleme kararı aldığı öğrenildi.

TÜM BÖLÜMLERİN SORULARI SIZDIRILDI
Sınavda şebeke tarafından dışarı çıkartılan soruların sadece Eğitim Bilimleri’ni kapsamadığı, Genel Yetenek ve Genel Kültür Olmak üzere sınavın başka bölümlerinde de soruların sızdırıldığı belirlendi.

BAŞKANIN BİLGİSAYARI İNCELEMEDE
ÖSYM’deki inceleme dün de devam etti. İlk belirlemelere göre bir kurum çalışanının soruları para karşılığı şebekeye sızdırdığı tespit edildi. Soruların e- posta ile gönderildiği öne sürülen Isparta’daki Öğretmen BS’ nin de bilgisayarına el konmuştu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan da dahil olmak üzere, yönetici ve çalışanların bilgisayarları incelemeye alındı. Tespitler sonrası YÖK, KPSS’de kısmi iptal seçeneği üzerinde duruyor. Kopya skandalına karıştığı belirlenenlerin sınavının iptali, diğerlerinin yeniden sıralamasının yapılması planlanıyor.

Kaynak : KPSS'de 10 bin dolara soru satılmış - Milliyet.com.tr
 
kısmen iptal bana göre haksızlık olur. tamamen iptal edilmeli. çünkü soruya ulaşanların sözlü olarak çevresine soruyu söyleme ihtimali de olduğundan tamamen iptal edilmeli.

Zaten bu kpss'nin kendisi adaletsiz.
 
Mühendis memur alınırken neden Meclisin işleyişiyle ilgili sorular soruluyor anlamadım. Teknik bir sınav olması gerekmez mi? İlginç...

evet birinci yön bu. ikincisi; aynı sınava giren pek çok branş var ve puan hesaplaması yapılırken branşlar göz ardı ediliyor. İşletme mezunu birinin puanı, mühendisin, matemektik öğretmeninin katıldığı ve ortalamayı yükselttiği bir sistemde hesaplanıyor. Her branş kendi içerisinde yarışmalıdır ve her branştaki kişi kendi sırasını bilmelidir. uzun mesafe koşucusuyla kısa mesafe koşucusu bir biriyle yarıştırılır mı?
 
Bütün sırlar 3 saat 22 dakikada
KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. Soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiği düğümü çözecek.

16:31 | 02 Eylül 2010

Ankara'da günlerdir gündemin ilk sıralarında yer alan KPSS'de kopya iddiaları için savcılığın araştırması devam ediyor.KPSS soruları 5 Temmuz tarihinde saat 11.00’de basılmak için matbaaya gönderiliyor. İddialara göre soruların mail halinde dağıtım saati ise 14.22. Savcılık bu 3 saat 22 dakikalık sürede neler olup bittiğini araştırıyor. Sorular matbaadan mı sızdırıldı yoksa sınav merkezinden mi? Polisin ÖSYM merkezindeki araması sürerken ÖSYM yetkilileri önümüzdeki günlerde yapılacak yeni KPSS sorularının polis tarafından dışarıya çıkarılmasına izin vermedi.Bilgisayarları dışarı çıkaramayan polis, bilgisayar hard disklerini de inceleme yapmak üzere kendi laboratuvarlarına götüremedi. Polisler, hard diskler üzerindeki incelemesine ÖSYM merkezinde devam ediyor.ÖSYM hazırlanan soruları ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, sınav komisyonu başkanı ve komisyon başkan yardımcısı görebiliyor.Basılmak üzere matbaaya yollanan soruları matbaa çalışanları görüyor ancak çalışanlar 15-20 gün boyunca işyerlerinden dışarı çıkamıyor, aileleriyle görüşemiyorlar. Telefon konuşması yapmaları yasak ve hastaneye bile polis gözetiminde gidebiliyorlar.

Kaynak: Bütün sırlar 3 saat 22 dakikada - Sınav Sistemleri- ntvmsnbc.com
 
bu ülkede öğretmen olmanın bir değeri kalmadı artık zaten... bunu fırsat bilip (belki de kendileri böyle bir skandalı bilerek ortaya çıkararak) öğretmen atamalarını çok daha şaibeli bir şekilde bakanlık kontrolüne almaya çalışıyorlar şimdi de.
eğer atamalar için sınavı bakanlık yaparsa siz ozaman görün nasıl torpiller dönecek.
 
Çete lideri: Soruları cemaatten aldım | soL Haber Portalı

KPSS skandalında medya, cemaat bağlantısını görmezden geliyor, cemaat medyası ise “Kopyacılar çete” diyerek soruları satan çeteyi öne çıkarıyordu. Bu defa, çetenin lideri konuştu: Soruları cemaatten aldım.

KPSS’de kopya çekilmesi, giderek son yılların en büyük skandallarından birisi haline dönüşüyor. Soruların yüzlerce, belki binlerce kişiye KPSS öncesi ulaştırıldığı kanıtlandı. Milyonlarca gencin açıkça geleceğiyle oynandı. Sadece bu seneki KPSS değil, geçen senelerdeki birçok sınavda kopya çekilmiş olduğuna dair önemli emareler bulundu. Soruları sızdıran ve dağıtan gücün Fethullah Gülen cemaati olduğuna dair ciddi olgular ortaya çıktı, soruları dağıtan genç bunu itiraf etti.

Tüm bunlara rağmen, halen sınav sorularının çalınmasıyla cemaat arasındaki bağlantı ülkenin gündemine oturtulmuyor, yetkili makamlarca araştırılmıyor. Medya, konuya çok temkinli yaklaşıyor, cemaatin adını anmak istemiyor. Cemaat basını ise, önce reddettiği kopya gerçeğini, şimdilerde başka bir yöne yöneltmeye çalışıyor.

Güvendikleri dağlara kar yağdı
KPSS’de bir çetenin soruları önceden ele geçirerek sattığı belirlenmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Cemaat medyası, sürekli bu çeteyi işaret ederek, suçun bu çeteye ait, adi bir suç olduğu izlenimini güçlendirmeye çalışıyordu.

Ancak bu çetenin lideri olmakla suçlanan ve Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Okulu'nda öğretim görevlisi olan O.A.U., savcılığa verdiği ifadede “Soruları cemaatten aldım” dedi.

İfadesinde, geçtiğimiz yıl yapılan Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarını da kendisinin iptal ettirdiğini itiraf eden O.A.U., sınav sorularının cemaate yakın kişilerden sızdırıldığını anlattı.

O.A.U., ifadesinde "Polis Meslek Yüksek Okulları öğrenci adaylığının iptalini sağladığım yönündeki suçlama kısmen doğrudur. Ancak soruları çalan ben değilim. Cemaatten aldım. Kadirli'li olan bir hemşerim cemaate mensup bazı kişilerin sınav sorularını tanıdıkları kişilere dağıttıklarını söyledi. Ben de cemaatle içli dışlı olan akrabam Ö.L.E'ye söyledim. Soruları aldı ve bana faksladı" diye konuştu.

Polis önceden uyarılmış
Bugün ortaya çıkan bir başka gerçek ise, sınavdan 2 gün önce Ağrı’dan yapılan bir ihbar üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, valilikler aracılığıyla tüm il emniyet müdürlüklerini 9 Temmuz'da sınav konusunda uyardığı oldu.

10-11 Temmuz tarihlerinde yapılan KPSS sınavından önce 8 Temmuz'da Ağrı'dan gelen bir telefon ihbarında, sınava girecek olan bazı adaylara cevapların cep telefonlarıyla ulaştırılacağı, bunun da tüm ülke genelinde bir organizasyon olduğunun emniyete bildirildiği öğrenildi. Ancak uyarı hiçbir işe yaramadı.

Çete soruşturmasında ifade veren diğer bir kişi, daha önce çok sayıda sınava girerek başarısız olduğunu belirten bir zanlı’nın sözleri de çalınan soruların ne kadar yayıldığını gözler önüne serdi: “M.D. isimli arkadaşıma rica ettim, internet ortamına sızdırılan soruları alarak bana tüyolar verdi. Telefonla söyledi, bunun suç olabileceğini bilmiyordum.”

(soL - Haber Merkezi)
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Devletinin Avrupa Devletlerinden yüzyıllarca geri kalmasına neden olan, rüşvet ve adam kayırlamalarla devletin içinde bozunmalara yol açan tarikat mantığının ülkenin geleceği için ne kadar tehlikeli olduğunu görüp tekke ve zaviyeleri toptan kapatmış ve tarihe geçecek şu sözü söylemişti.

M.K.Atatürk: Türkiye; Şeyhler, Dervişler, Müridler Ülkesi Olmayacaktır.

Gelinen noktaya bakarsak ülkenin her kurumunun içine sızmış abd uzantılı tarikat bağlantıları nedeniyle polisler şantaj yapmak ve tarikatın siyasi uzantılarına avantaj sağlamak için rakiplerinin şahsi telefon görüşmelerinden tutunda nerede kiminle oturmuşlar hatta eşleri yurt dışına ne zaman girip çıkmış gibi kişiye özel verileri bile alıp tarikat gazetelerinde yayınlamaktan çekinmiyorlar.

Kul hakkı yemekten daha büyük bir günah olamaz diyorlar milyolarca insanın katıldığı bir sınavın sorularını çalıp milyonlarca insanın hakkını yiyorlar.

Polislik sınavında soruları çalan hırsızlar polis oluyor, kopya çekenler öğretmen oluyor. Bu düzenin bozulması ise tamamen tarikatleşmenin getirmiş olduğu bozunumdan kaynaklanıyor.

Din ile devlet işlerini birbirinden ayırmayan ülkelerin dünyanın en geri kalmış ülkeleri arasında olduğu gerçeğini ne zaman görebileceğiz merak ediyorum.
 
En azından hükümet polisiyle ve atamaları durdurmasıyla, yargı savcısıyla olayın üzerine gitti, skandal ve çeteler ortaya çıktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst