kondenser fanı

K_U_Z_E_Y

Üye
Katılım
4 Nis 2010
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
43
merhaba kondenser fanı neden ters döner daimi kondansatör küçük veya arızalı olma ihtimali var
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kondansatör arızasından dolayı fan hiç çalışmıyor yada çok yavaş dönüyor. şimdiye kadar ters dönen fanlarda hep fan motoru arızalıydı.
 
merhaba ana sargı yada yardımcı sargı uçlarından bir tanesinin uçlarını ters çevirin büyük ihtimalle düzelecektir. ikisini birden değiştirirseniz bir değişiklik olmaz.
 
Mustafa arkadaşa katılıyorum sargı uçları fabrikada gruplanırken yanlış gruplanmış olabilir belki düşük bir ihtimal Fan yeniyse .. Ama diğer türlü düz dönen monofaze bir motor hiçbir zaman ters dönemez...
 
serkan 48 fizik kuralına mı aykırı ki hiç ters dönmesin belki armut işaretlemeden Bakım yaptı bobin grubunu ters taktı ? bilmediğiniz konuda ahkam kesmeniz müthiş bir bilgi kirliliği ben bütün fanlara üfleme emme yapmak için kullandığım yöntem uç değiştirmek olmaz ise bobin yönü değiştirmek ama bu klima 10 yıllık durup dururken olduğunu idda ediyor müşteri !

hem ayrıca matkapda bir monofaze motordur ;) iki yönede döner dediğim gibi az bilen insanlar yorumlarınız kesin doğrulıuk kavramı içerdiğinden bilgi olarak algılayabilir şu forumlarda en önemli şey gerçek doğruyu insanlara verebilmek lütfen..
 
fan 3 fazla mı? tek fazla mı? çalışıyor.
 
monofaz kondansatörlü bir motorda kondansatör arızalandıysa eğer motorun ilk kalkışında hangi yönü verirseniz o yöne döner, bu dönme normalden biraz yavaş olur. kondenser fanı da kondansatör arızalanmış ve rüzgarın yardımıyla ters dönmüş olabilir. 2. bir sebep ise motor sargılarının zarar görmesidir. bu durumda motor normalden fazla ısınır ve yavaş döner..
 
hiç aklıma gelmemişti kondansatör arızalı diye düşündüm ama rüzgarı hesaba katmadık eyvallah sağol akşam tam çözümü yazıcam parçalar gelsin
 
Kullamdığımız monofaze bi motor bi çarkı saat yönünde döndürüyordu, kondansatörü arızalandı ve motor kalkınmama ya başladı, kondasatörü değiştirene kadar elimizle çemberi ne yöne çevirirsek motor o yöne kalkınıp dönmeye deva ediyordu, muhtemelen kondansatörünüz arızalı ve motor muhtemelen rüzgar yardımıyla ters yönde dönüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst