Kondansator yardim lutfen

koyluyum

Üye
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
43
Motordan 4 kablo cikiyor. 2 kirmizi 2 siyah bunu nasil baglayabilirim yardim lutfen ustalar.
 

Ekli dosyalar

  • 20191117_130522.jpg
    20191117_130522.jpg
    798.9 KB · Görüntüleme: 62
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
4 kablo çıktığına göre iki uç ana sargı iki uçta yardımcı sargının uçlarıdır. Ölçü aletiniz olmalı kırmızı ile siyahın bir ucu birleştirilip nötr e bağlanmalı. Diğer iki uca da kondansatör olmalı ki tek tek deneyip sağa sola dönüş yönüne göre ayarlanmalı. Motor kaç kw? ona göre kondansatör olmalı. O şekilde bağlarsan motor yanar. Üzerinde motorun etiketi olmalı tüm detayları yazar.
 
Bu taşlama motoru.. çok güçlü bir motor değil.

Öncelikle ölçü aletiniz varsa çıkan kablolardan ana ve yardımcı sargıların tesbit edilmesi lazım. Bunun için omaj kademesinde bu kablolardaki omajları okuyup bize yazarsanız kondansatör hangi sargıya bağlanacak söyleyebiliriz. Ama kaçlık kondansatör kullanılacak onu bilemiyorum.

Kolay gelsin.
 
PBG 25.600W
650w
220v
RPM 2840

Etikieti yirtik olmasindan dolayi bunlar sadece okunuyor. Cevaplariniz icin cok tsk ederim ustalar. Ayrica bu konuda acemiligimi affetin. Olcu aletim var nasil olcebikirim detaylandirabilirmisiniz cok tesekur ederim yardimlariniz icin.
 
IMG_3820.jpg

DENEME AMAÇLI 35 UF 400 V DAİMİ KONDANSATÖR BAĞLAYIN YARI YÜKTE AMPERİN 8 AMPERİN üstüne çıkmamasına dikkat edin ihtiyaç durumunda 5 uf +- Artırın veya azaltın motorun aşırı ısınıp ısınmadığını çalışma esnasında gözlemleyin ilk çalışmada kalkışını ne çabuk nede çok yavaş olmadığından emin olun, yön konusunda ise çark’ın solundan baktığınızda saat yönünde olması gerekir aksi durumda bütün bağlantılar sabit sadece siyahların yerini değişin, kolay gelsin...
 
Oncelikle cevaplar icin cok tsk ederim. Aksoylar usta dedigin gibi yaptim motorda cizirti sesi geliyor hareket etmiyor. Elimle cevirince sesi kisilip tekrar yapiyor. Bobinleri olctum şahse felan yok govdede. Bu kactane kondansator denedim sonuc ayni. Saygilar .
 
Aksoylar usta iki kisa olan kirmizi ve siyah kabloyu paralel olarak baglayip tek faz olarakmi vermeliyim. Tsk ederim.
 
Bilginiz olmadığı konularda kişileri yönlendirmeyin.
belli ki siz de benim gibi elektrik işinden anlamıyorsunuz ...
yanınızda mutlaka akü vardır.
akünün artı ucunu kırmızı olana eksi ucunu da siyaha bağlayın
akü bağlantısı ile uçların yerlerini değiştirerek denemeler yapın
en azından motoru yakmamış olursunuz hemde bağlantı şeklini öğrenmiş olursunuz
kolay gelsin
 
Evet iki KISA Kırmızı ve siyahı birleştirin, Üzerinde parça kablo (ince kırmızı) olanı kondansatör ucuyla birleştirin 220 volt enerji verin, boşta kalan siyah uzun kabloyu kondansatörün diğer ucuyla birleştrin, öyle kalsın deneyin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst