Solar sürücüye çift kablolu motor nasıl bağlanır?

fatih01.

Üye
Arkadaşlar
50hp dalgıç pompada 2 adet 3x10 kablo çıkıyor. bunu solar sürücüye girerken aynı renkleri mi birleştirmeliyiz yoksa farklı renkler denk gelecek şekilde mi girmeliyiz? yıldız üçgen vs nasıl oluyor solar sistemde.

örneklersek;
dalgıçtan 2 kahverengi 2 siyah 2 gri geliyor.
kahve-kahve , siyah-siyah, gri-gri mi birleştirip bağlamalıyım yoksa kahve ile siyahı, gri ile kahveyi, siyah ile griyi mi bağlamalıyım?

teşekkürler

Büyük hasara sebep olmamak için,iyi bir elektrikçi bulmanızda yarar var.
kablo renkleri farklı olacak şekilde bağlandığında çalışıyor ancak 62amper çekiyor. aynı renkleri birleştirip bağlasak yani aynı sargının kablosu, daha torklu mı çalışır peki? veya böyle bi bağlantı şekli var mı biliyor musunuz?

Anası kadir gecesi doğurmuş olmak deyiminin canlı örneğisiniz . @fahri yetiş hocanın söylediği gibi birşeylere büyük hasar vermeden ya da canınızı yakmadan birşeyler daha denemeye kalkmayın .

kahve-kahve , siyah-siyah, gri-gri mi
Üstadlar yanlışsam düzeltsin ama zaten 6 kablo çıkarmalarının amacı Y/D bağlantı için ama siz solar sürücü ile yol vereceksiniz yani Y/D gibi bir bağlantı olmayacak o yüzden aynı renkleri birleştirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Üstadlar yanlışsam düzeltsin ama zaten 6 kablo çıkarmalarının amacı Y/D bağlantı için ama siz solar sürücü ile yol vereceksiniz yani Y/D gibi bir bağlantı olmayacak o yüzden aynı renkleri birleştirmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Aynı renklerin aynı faz sargılarına ait giriş ve çıkış uçları olma ihtimali fazla . Ölçü aleti ile teyit edilse iyi olur . Yani dediğiniz gibi olmaz . Bu arkadaşa bu konuda öğüt vermekde doğru olmaz kanımca . Mcgyver tarzı işler elektrikte yapılmaz.

Aynı renklerin aynı faz sargılarına ait giriş ve çıkış uçları olma ihtimali fazla
Ben de bu yüzden öyle yazdım aslında. Mantığım yanlış mı? Normalde y/D bağlarken çaprazlama yapıyoruz diye hatırlıyorum uzun zaman oldu ben de yapmayalı. Bir de ben öyle yapsın diye yazmadım zaten emin olmadığımı belirttim :) bi mantık yürürttüm o konuda olumlu olumsuz dönüş bekledim sadece. Öyle şeyler işte

Son düzenleme:
Ben de bu yüzden öyle yazdım aslında. Mantığım yanlış mı? Normalde y/D bağlarken çaprazlama yapıyoruz diye hatırlıyorum uzun zaman oldu ben de yapmayalı
Bu tür motorlar ya ilk önce yıldız yol alıp arkasından üçgene geçer ya da sürücü-soft start sistemleri üzerinden direk üçgen yol alır . Direk üçgen çalışma için bir sargının çıkışı diğer sargının girişine olacak biçimde bağlantı oluşturulur .

Bu tür motorlar ya ilk önce yıldız yol alıp arkasından üçgene geçer ya da sürücü-soft start sistemleri üzerinden direk üçgen yol alır . Direk üçgen çalışma için bir sargının çıkışı diğer sargının girişine olacak biçimde bağlantı oluşturulur .
ben bi düşünüp hatırlayıp yarın döneceğim :D mesai sonu kafalar yandı.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,051
Son üye
yaparim

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri