Kondansatörlerde aşırı akımlar

Arkadaşım şu anda firmalar ücretsiz ölçümler yapıyorlar. örneğin san-el mühendisliği ararsan orada sana yardımcı olurlar gellip senin sistemindeli harmonik seviyesini ölçerler sonrada gerekli olan reaktörü sanasöylerler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
trafo çıkışını 525 volt olarak yazmıssın eğer doğruysa senin 4oo volt kondansatörlerin dayanmaz bana kalırsa trafo kademesini değiştir harmoniklerin okadar etkili olacagını sanmıyorum
 
arkadaşlar merhaba..staj yapıyorum ben..işletmede analizör denen Şebeke ölçümleri yapan bir cihaz var..bir yere analizörü kurup verileri alıyoruz..hersey normal ama sadece geceleri akım harmonikleri artış gösteriyor.(vardiyalı çalışma da bulunmaktadır)sebebi ne olabilir sizce?internette 2 gundur bakıyorum bulamadım.fıkrınızı paylasırsanız cok sevınecegım..iyi gunler
 
Geceleri artış oluyorsa sadece gece çalışan bir cihaz olabilir, UPS varsa ve gece yük seviyeniz düşüyorsa UPS in yarattığı harmonikler daha belirgin oluyor olabilir.
 
Dökümhanede çalışan bir ısıtma demişsiniz sanırım ergitme ocağı kullanılıyor. Bu ocaklar %40 yüke kadar diğer bir deyimle maden ısınınıp kızarana kadar ciddi bir reaktif güce ihtiyaç duyarlar ve harmonik oranları ocağın gücüne göre değişiklik gösterir, bu tarz tesislerde kullanılan kondansatörlerin önüne  Harmonik filtre koymanız gerekir. 525 V. 53,82kVAr 2,63 mH. Harmonik filtre reaktörü bununla birlikte 80 kVAr 690 V. Kondansatör kullanmanız gerekir. Sorununuz ortadan kalkacaktır.

saygılarımla.

Bu tarz tek trafo üzerinden beslenen 5-6 aboneli tesislerde, ark ocağı değilde indüksiyon ergitme ocağı vardır orda, bu tesislerde tüm abonelerin kompanzasyon sistemini pasif filtreli olarak yapılması gerekmektedir. Ocak bulunan işletmenin tesisini Pasif filtreli yapsanız dahi diğer abonelerde sorunlar yaşancaktır. bu yüzden tüm abonelerin kompanzasyon sistemlerini filtreli hale getirmeniz durumunda sorununuz çözülür.

saygılarımla.

arkadaşlar merhaba..staj yapıyorum ben..işletmede analizör denen şebeke ölçümleri yapan bir cihaz var..bir yere analizörü kurup verileri alıyoruz..hersey normal ama sadece geceleri akım harmonikleri artış gösteriyor.(vardiyalı çalışma da bulunmaktadır)sebebi ne olabilir sizce?internette 2 gundur bakıyorum bulamadım.fıkrınızı paylasırsanız cok sevınecegım..iyi gunler
Harmonik üreten cihazlar devrede olupta diğer yükler devreden çıkıyorsa Harmonik oranları artabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,778
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst