Kompanzasyon yapmak her zaman gerekli mi

Ulasoktay

Üye
Katılım
22 Nis 2016
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba,

Kampüsümüzde kompanzasyon sistemini kapasitif yükler ve sistemin kapasitif olmasından dolayı kapatıyoruz. Hatta sisteme şönt reaktör ilave ettik. Kiracılarımız geliyor. Trifaze yaklaşık 100A den çıkış yapılıyor. Bu kiracılarımız kompanzasyon panosu yapmalılar mı? Şu an için cezalı bir durumumuz oluşmuyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.


Eğer tesisiniz bir üniversite ise trafo gücünüz büyüktür muhtemelen.Bu tür yerlerde trafo gücü büyük yük düşük olunca kompanzasyon sağlıklı çalışamıyor.Kampüs içi dolaşan XLPE kablo varsa bunların kapasitif etkisi hesaplanıp buna göre şönt reaktör bağlanmalı,yüklerden kaynaklı reaktif değerler hesaplanıp gerekirse kiracılara da kompanzsyon panosu kurdurulmalı.Ceza değeri sınıra yakın ise bu söylediklerim uygulanmalı eğer sınıra uzak ise ceza değeri bunlara gerek yok.
 
Kampus içi kiracı nedir ben onu anlamadım. Kampüs içindeki sosyal tesislerin isletme hakkini ihale ile alan özel teşebbüs mü ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…