kompanzasyon ve akım trafosu

anladım tşk ederim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Röleden kademeleri kontrol et güçleri doğru tespit etmişmi diye. İç bağlantı problemi yoksa röledeki kademe değerleride doğru algılanmış olmalı.
 
kademe güçlerini elle giriş yaptım kael varkombi
 
Sabit yükte otomatik algılama yapın. Rölenin algılaması neticesi tespit ettiği güç değerlerini kontrol edin.
 
hocam röleden kademelere baktım 4. kademedeki 5 kvar lık kondansatör 3.7 görülüyo 2.5 lik kondansatör 2.3 görülüyo kondansatörler arızalı mıdır???
 
hocam röleden kademelere baktım 4. kademedeki 5 kvar lık kondansatör 3.7 görülüyo 2.5 lik kondansatör 2.3 görülüyo kondansatörler arızalı mıdır???
Kondansatörlerin çektikleri akımları ölç ; kapasite kaybı olabilir etiket değerine göre ; ya da etiket değerinden farklı gerilimde kullanılan kondansatörler tam gücünü vermez diye biliyorum ; yamuluyorsam forumun üstadları doğrultsun..........
EDİT : Zamanında FahriYetiş üstad şöyle açıklamada bulunmuş : Gerilimi yüksek seçilen kondansatör,daha düşük gerilimde çalıştırılır ise,kapasitesi düşer.
 
Son düzenleme:
penseampermetre ile ölçüyorum normal değerini gösteriyor ama rolede degerinden daha düşük gösteriyor 1 ve 4. kademelerde
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,885
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst