Kompanzasyon entes reaktif güç kontrol rölesi Rgp 12sr

yusufum333

Üye
Katılım
5 Mar 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Merhaba arkadaslar.rgp 12 sr roleli bir Kom.yaptim.sistemde 3 adet 1.5 kvar sont reaktör ve 10 kvar sürücü var.20 kvar 9 kademe kondansator var.sistem gündüzleri normal çalışıyor.sabah olduğunda yüksek thdi aln 1/1 arizasi mesajı veriyor.sisyemi kapatıp tekrar açtığımda herşey normal oluyor.sizce bu durumda ne yapmaliyim
IMG-20191025-WA0001.jpg
ı9
sevgili ustalarım bu durumda ne yapmalıyım sizce?? şöntler röle arıza kodu versede çalışıyor görünüyor.arıza mesajı verdiği için 8.8.0. değerlerini hiç ölçmedim..benim bu arıza mesajından kurtulmam gerekiyor..alarm menüsünden thdi üst değerlerini yükselttim fakat sonuç değişmedi.acaba gece hiç bi yük yok iken alt limit değerlerindenmi arızaya giriyor.yoksa başka bir sorunmu var.
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
selamun aleyküm. soruna cevap alamamışsın. aynı sorunu ben de yaşadım. entes röle kullanım kılavuzunda hata mesajı "THDI değeri alarm limitini geçtiğinde gösterilir." olarak belirtiliyor. limiti yükseltsen bile gece normal, gündüz alarm çıkıyordu. limit değerini yükseltsen bile sorundu.

aynı konu altında ben de ilave yapayım istedim. kullanım kılavuzunda olmayan bir hata uyarısı da bende var. YTRSZ MFAZ şeklinde bir uyarı. entes'e sormaya üşendim. geçen bir soru sormuştum cevaplamışlardı. senin göndermiş olduğun fotoğrafta ayrıca svc sıcaklık alarmları da var. ben onları kısa devre ettiğim halde bende yine alarm çıkıyordu. normalde çıkmaması gerekiyor.

son bir soru daha sorup konudan ayrılayım. rgp serileri sorunlu mudur acaba? bizdeki mevcut kompanzasyon için yardımcı olacak forum üyesi varsa memnun olurum. not: elektrikçi değilim, sadece tüketim takip yapıyorum. :)
 
Soru sorulalı baya olmuş ama cevabını yazalım genede . Kullanım kitapçığında şöyle yazıyor :
3.1.5.12 THDI Alarmı : Cihazın ölçtüğü fazlara ait Akım Toplam Harmonik Bozulma değerlerinden herhangi biri kullanıcı tarafından ayarlanan üst limitin üzerine çıkarsa, ayarlanan çekme gecikmesi sonucunda bu alarm oluşur. Bu alarm oluştuğunda THDI Alarmı Kademe Koruma “Aktif” olarak ayarlı ise cihaz, kademeleri korumak için tüm kademeleri devre dışı bırakır. Bu alarm alarm koşulu ortadan kalktığında ayarlı reset süresi sonunda sıfırlanır .
Gece devreye giren harmonik üreten bir alıcı var .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst