Kompanzasyon Endüktif Değeri Hk.

omerciyes

Üye
Katılım
18 Haz 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar. Yeni başladığım şirkette şöyle bir sorunumuz var. Endüktif reaktiften ceza yemişler Ocak ayından beri farkında olmamışlar. Son faturada Endüktif : %24 Kapasitif değerler : % 3 civarında çıkmış. Şirketin kurulu gücü 55,58 kW. Kompanzasyon sistemini incelediğimde şunlar gözüme çarptı. Kontrol rölesi ENTES marka RG-12CS model. 3 adet 2,5 kVarlık kondansatör devre dışı. 1 adet 10 kVarlık sabit kondansatör var. 3 adet 0,5 kvarlık kondansatör, 5 kVar ve 1 kVarlık kondansatörler mevcut.

Bu değerlere göre endüktif reaktif değerlerini nasıl düşürebilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar. Yeni başladığım şirkette şöyle bir sorunumuz var. Endüktif reaktiften ceza yemişler Ocak ayından beri farkında olmamışlar. Son faturada Endüktif : %24 Kapasitif değerler : % 3 civarında çıkmış. Şirketin kurulu gücü 55,58 kW. Kompanzasyon sistemini incelediğimde şunlar gözüme çarptı. Kontrol rölesi ENTES marka RG-12CS model. Akım trafosunu şalter çıkışındaki 3 fazı içinden geçirecek şekilde 1 adet takmışlar???? 3 adet 2,5 kVarlık kondansatör devre dışı. 1 adet 10 kVarlık sabit kondansatör var. 3 adet 0,5 kvarlık kondansatör, 5 kVar ve 1 kVarlık kondansatörler mevcut. Kompanzasyon işlerine bakan Usta da bu işten anlamıyor gördüğüm kadarıyla. Ben de kompanzasyonda yeni sayılırım.

1.Sorum : Endüktif reaktif değerlerini nasıl düşürebilirim ?
2.Sorum : Akım trafolarını her faza ayrı ayrı olacak şekilde bağlanması gerekmez mi ?
3.Sorum : Kullanacağımız akım trafosu değerlerini nasıl bulabiliriz ?

Şimdiden teşekkür ederim.


Akım trafo oranınız nedir? Birde normalde akımlar kaç amper civarı çekiyor ortalama?
 
O üç faz değildir ya bir fazda birden fazla kablo 3 tane var veya gördüğünüz kaçak akım sistemine ait toroid dir. Bol bol fotoğraf atmanız gerek.
 
Akım trafo oranını göremedim. Silinmiş sanırım. 1.Faz 41, 2. Faz 35, 3. Faz. 52 Amper gösteriyor.
@emodiyator
O üç faz değildir ya bir fazda birden fazla kablo 3 tane var veya gördüğünüz kaçak akım sistemine ait toroid dir. Bol bol fotoğraf atmanız gerek.
Evet o da olabilir. Haklısınız. Fotoğraflarını çekip atmaya çalışıcam. Ancak başka akım trafosu gibi bişey göremedim.
 
Akım trafo oranını göremedim. Silinmiş sanırım. 1.Faz 41, 2. Faz 35, 3. Faz. 52 Amper gösteriyor

Bu kadar bilgiyle çözüm üretmeniz biraz zor.Anlayan birine durumu anlatarak çözüme ulaşmanız daha sağlıklı olur.Çunku burada size önerecegimiz çözümleri uygulamada sanırım yetersiz kalacaksınız.Kompanzasyon işi biraz karışıktir.Biraz bilgi ve deneyim ister.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst