kompanzasyon analizi için powermetre

Chauvin Arnoux Portatif analizör ile bu ölçümler kolayca yapılabilir ve ölçüm değerleri PC ye aktarılıp analiz edilebilir.

Portatif enerji analizörleri mili saniye mertebesindeki olayları da kayıt edebilir. Aynı şekilde pano tipi analizörlerde. Ancak portatif bir ürün alırken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
1- Transient Ölçecek misiniz? : Eğer ölçmek istiyorsanız mili saniye mertebesinde ölçüme ihtiyaç var demektir. (Transient ölçümünde analizörün kaç örnek/peridla kayıt yaptını kontrol edin)
2- Nötr akımı ölçecekmisiniz? Eğer ölçecekseniz nötr akımı girişi analizörde olmalı
3- Kaç amper ölçeceksiniz ve nerede ölçeceksiniz : eğer ölçeceğiniz akımlar düşük seviyelerde ise (max 100A) küçük akım probları almalısınız eğer yüksek akımlar ölçecekseniz ölçeceğiniz noktadaki kablo-bara çaplarına uygun bir akım probu almalısınız. Tavsiyem esnek akım problarını tercih edin. Eğer hem düşük hemde yüksek akımları ölçecekseniz her iki problardan da almalısınız.
3-Alacağınız analizör paralel proses yapabilmelidir : Örneğin; analizörü transient yakalaması için ayarladığınızda aynı anda standart trend kaydı, alarm eşik değer kontrolü, ölçümleri görüntüleme işlemlerini aynı anda yapabilmelidir.
4- Trend kaydındaki parametreleri özgürce seçebilmeli ve trend kayıt periyodunu, frekansını siz ayarlayabilmelisiniz.

Linkte ihtiyacınıza uygun seçebileceğiniz bir ve üç fazlı birçok analizör var. : Portatif Enerji Analizörleri

Pano tipi analizör seçiminde tek fark akım probları sabittir. Eğer var olan bir sisteme pano tipi bir analizör bağlayacaksanız akım trafoları sorun olabilir bu durumda ayrılabilir gövdeli akım trafosu almalısınız.

Pano tipi Analizörler : Pano Tipi Enerji Analizörleri Endüstriyel Ölçüm-Koruma Ürünleri
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst