kombi düşük basınç hatası

tassio27

Üye
Katılım
15 Kas 2019
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
55
Demirdöküm nitromix. Dun aksam eve geldigimde basinc göstergesi sifirlanmis, kendini korumaya almisti. Alt vanayi acarak bar basincini yukselttim. 2.2ye getirdim. Fakat sabah kalktigimda baktimki tekrar basinc 0.5 e dusmus. Neden kaynaklaniyor, baska ne yapmam lazim? Yardimlarinizi bekliyorum.
 
Bir yerden su kaçağı olmalı. petekleri, boruları vs kontrol edin.
 
Bu konuda cok tırmalamıs bırı olarak, topladıgım bilgileri aktarabilirim.
1, Kombı içinde, genleşme tankının dıyaframı patlak. Bunu anlamak ıcın, genleşme tankı uzerındekı, bısıklet lastiği sıbobuna ınce sivri bir cisimle basdırın, ılk basda su gelıyorsa, dıyafram patlak. Su veya hava gelmıyorsa, bısıklet pompası ıle, 2 atuye kadar hava basın.
2. Tesısatda, radyatörlerde. delıki kaçak, baglantı gevseliği var. Böyle olsa su kacagını görmen gerekır. Ben bır kış, kıracı oldugumuz evde bu su kacagı ıle ugrasdım, çagırmadıgım servıs, danışmadıgım arkadas usta kalmadı. Sonuc, mutfak tezgahının altında , tesısatcıların hac tabır ettiği, sıcak soguk su karısım ayarladıkları aparat girişinde kaçak çıkdı. Bu kacak bulunan kadar ev zemını epey su yutmusdu. Herm kaçağı düzelttık hemde aparatı ıptal ettik. Sonucda ıkı kış ısıtamadıugım zemın katdakı radyatörler şimdi daha fazla ve alt ust eşite yakın ısınıyor.
 
Demirdöküm nitromix. Dun aksam eve geldigimde basinc göstergesi sifirlanmis, kendini korumaya almisti. Alt vanayi acarak bar basincini yukselttim. 2.2ye getirdim. Fakat sabah kalktigimda baktimki tekrar basinc 0.5 e dusmus. Neden kaynaklaniyor, baska ne yapmam lazim? Yardimlarinizi bekliyorum.

Mrb. Tassio27 Kombi cihazına Akşam su bastınız. Sabah kalktığınızda Kombi su basıncı 0.5 olduğunu yazmışsınız. 1. Sebebi Tesisatta kaçak var. Eğer kombi altında herhangi bir damlama yok ise kesin olarak söylüyorum. Tesisatta kaçak var. Bu kaçak petek vanaları olabilir. En çok banyo havlupan'da kaçak çıkar. Tüm peteklerin vanalarını ve kombi altını kontrol ettikten sonra her hangi bir yerde su kaçağı bulamazsanız..! Yer zemininden çekilen boru hattında kaçak var demektir. 2. veya 3. katta oturuyorsanız altta oturan komşunuzun tavanında nemlenme rutubet olur. ordan'da kaçağı takip edebilirsiniz. Eğer nereden kaçırdığını bulamazsanız Bir su tesisatçısından yardım isteyin. Su kaçak dedektörü ile kaçıran yeri bulabiliyorlar. Eğer her hangi bir sorunuz olursa size yardımcı olmak için Bekliyorum. Teşekkürler.
 
Arkadaşlar, hepinize yorumlariniz icin cok tesekkur ediyorum. Asagi yukari herkes ayni seyleri yazmis. Anladigim kadariyla sorun su kacagi. Kombiye yakin bir yerde dun aksam bir islaklik gormustum ama bulasik mak, buzdolabindan veya lavabodan diye dusunmustum. Demekki dediginize gore kombiyle ilgiliymiş. Su kacagi nereden onu bulmaya calisacagim. Bu arada odalar petekli, mutfak (suyun aktigi yer mutfak), banyo ve koridor yerden isitma. İnsallah yerden kaynaklanmiyordur. Sanirim isimiz o zaman uzayacak. İsin kotusu daire 1. Kat. Alti da apartman boslugu yani alta akma var mi onu da anlamam zor olacak.

Arkadaslar suyun geldigi yeri buldum. Bar basinci 1.5 in altina düşmüştü. Bende vanayi acip yukselteyim dedim ama birden Kombinin sol alt tarafindan hizli damlalar halinde su gelmeye basladi. Akintinin oldugu kisimla ilgili fotolar ektedir. Ne yapmami onerirsiniz? Yardimlarinizi bekliyorum.
IMG_20191123_232715.jpg
IMG_20191123_232952.jpg
 
Bu kombinin kapagi nasil acilir? İcindeki sorunu tespit etmeye çalışacağım. bir vana gevsemesi falansa belki yapabilirim. Yoksa servismi cagirayim sizce?
 
Acacak bir yer bulamadim
IMG_20191124_103013.jpg
IMG_20191124_103021.jpg
1574580558635.jpg
IMG_20191124_103035.jpg
 
ben tamirci değilim sizin gibi son tüketici .
kapak sökülmesi gerekirdi ( foto )
özür unutmuşum , kapak var üst kısım görünmüyor .

önemli değil .

üst kısım kapak altında sibop var
kombiye su basıldıktan sonra bu siboptan su çıkarsa
kombi genleşme tankının delik olduğu nasıl anlaşılır .
dikkat siz deneme yapmayın , kombi genleşme tankı arızalı ise su fişkırır kombi kartına zarar verebilirsiniz .

karta vs diğer yerlere su kaçırmamanız gerekir .

kombi genleşme tankı tamir olmaz yenisi takılr .

diğer ise bir yerden su kaçırıyordur kombi tesisatı.


 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst