Kojenerasyon sistemleri ile ilgili bir verimlilik araştırması varmı ?

zurnab

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kojenerasyon sistemleri ile ilgili bir verimlilik araştırması varmı kaynağı dogalgaz olan 4,3 mw lık bir kojenerasyon sistemi 8 mw lik bir enerji talebi olan işletme için verimli olabilirmi bu konuda yardım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Buhar basıncınız uygun ise,tabiiki olacaktır.Sağlıklı hesaplamayı,türbin firması ile yapmanız
daha doğru olur.
 
tabiki verimli olaçaktır. Ama önemli olan tedaştan enerjiniz gittiğinde ada moduna geçiş yaptığınızda işletmenizde herhangi bir aksaklık meydana gelmemesidir.2.7 mw gibi gücünüz gittiğinizde işletme durmamasıdr. Eger buhar ihtiyacınız varsa ne kadar buhar kullanıoyorsanoız bunun karşılanması önemlidir.
 
kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım war makina mühendisliği bitirme ödevimi bu sistemler üzerine vermeyi düsünüyorm bana yardımcı oluursanız çok sevinirim.... sistemi 20 m^2 lik bi oda için kullanmak ne kadar akılcı olur? sistemin butün elemanlarının (düşük kapasiteli) maliyeti tahmini ne kadar olur??
 
kojenerasyon ve trijenerasyon sistemi ile ilgili merak ettiğiniz her türlü soruyu sorabilirsiz
 
oncelikle isletmeniz ne tur bir isletme . kojenerasyon sistemlerinde dogal gazin yanmasindan dolayi aciga cikan bir isi mevcuttur siz bu isiyi kullanamaz iseniz yapacaginiz sistemin size cok fazla kari olmayacaktir. yapmayi dusundugunuz sistemde tribun kullanirsaniz sadece elektrik ve buhar elde edersiniz ancak gaz motoru kullanirsaniz tribune gore az olsa da buhar ve elektrigin yaninda sicak suda elde edersiniz. trubin maliyeti yuksektir gaz motoruna gore yaptiginiz yatirimin geri kazanim suresi uzar ama kullanmi kolaydir. gaz motoru daha az yatirim ister ancak kullanmi ve kurulumu biraz zordur. siz isletmenizin sicak su veya buhar kullanimini yazarsaniz daha net bisey cikar ortaya.
yine isletmenizin sartlarina gore yuk atma sistemi kurarsaniz geriye kalan 3.7 mw icin sebeke gittiginde isletmeniz devre disi kalmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst