Kesici ile yükte kaç açma-kapama yapılabilir?

Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhaba,

Kesicilerin yükte kaç açma-kesme yaptıkları, kısa devre üzerine kaç açma kesme yaptıkları ve boşta kaç açma kesme yapabildiğimiz üzerine TEDAŞ şartnamesine baktığımda bilgi göremedim, katalog inceledim burada da bilgi göremedim, bir alım sırasında bu bilgiler önemli kriterler değil midir?

Bir yük ayırıcısı için bu bilgiler şartnamede ve kataloglarda yer alırken bu neden yer almaz çözemedim, cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
http://www.afb.com.tr/sartname/Tedas-MYD-95-008-A-OG-KESICI-TEKNIK-SARTNAMESI.pdf dokümanının 5. sayfasında, mekaniksel dayanım, açma kapama sayısı boşta en az 2000 olarak verilmiş. TS EN 62271'e bakılıp, yük altında ve kısa devredeki açma-kapama sayıları ile ilgili bir bir bilgi olup olmadığı öğrenilebilir.

http://www.demitas.com.tr/dtr/KATALO/VAKUMLU KESİCİLER.pdf

sayfasında ise firma kendi vakum kesicisi için, yükte açma-kapama sayısını ve kısa devre kesme sayısını belirtmiş.
 
Cevaplarınız ve verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler...
 
Her firmanın kesicilerinin açma-kapama sayıları aynı değildir. 1000 ile 5000 arası açma-kapama yapabilen kesicler var. TEDAŞ'lık bir durum değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst