kesici anahtarı sökülürse?

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 34,5 kv kesici üzerindeki anahtar çıkarıldığında kesici açık konumda kitlemeye gider diyor tedaş şartnamesi bununun hakkında bilgisi olan ar mı
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kesicinin üzerindeki anahtar (açma kapama butonu değil kilitleme için kullanılan kilit) kesici kapalı iken çıkamaz. Kesicinin açma butonuna basıp anahtarı çevirerek kesiciyi o konumda kilitleyerek (kesici açma butonuna basarak kilitlendiğinde kesiciye kapama verilemez) anahtar çıkarılabilir. Bu uygulama hem kesiciye yetkisiz müdahaleyi önler hemde varsa ayırıcı ile kesici arasında kilitlemeyi sağlamak için kullanılır.

Kolay gelsin.......
 
kesiçinin üzerinde start stop butonları var eger stop butonuna bastında kesici acar ve stop butonuna basılı tutarak anahtarı çıkara bilirsin başkaturlu ahahtarı çıkaramassın çünkü mekanik kilitleme oldugu için manevra yapamassın kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst