KESİCİ UZAK-YAKIN ANAHTARI TEİAŞ

Katılım
4 May 2007
Mesajlar
131
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bilidiği üzere yüksek gerilim kesicilerinin üzerinde ve kesicinin kumanda edildiği panoda iki ayrı açma kapama şalteri var. kesici ve pana üzerinde ayrıca birde uzak-yakın konum anahtarı var kesicinin üzerindeki bu uzak yakın konum şalteri kesici yakın konumuna alındığında ( şalt sahasından kesici üzerinden kumanda edilme durumu) bilindiği gibi kesici uzaktan kumanda almaz. benim sorum yeni tesis yapılırken sözleşmelere 'kesici yakın konuma alındığında koruma devre dışı olur' ibaresi konmuş bu bana mantıklı gelmedi kesiciyi uzaktan kumanda edemediğimizde yakından kumanda ederiz o zaman kesici koruması devre dışı mı oluyor.? isteyen teiaş şartnamesinde yerinide gönderebilirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
böyle bir durum söz konusu olamaz ya hattaki arıza devam ediyorsa...
 
teiaş ,incek itm sözleşmesi sayfa 73 kilitleme başlığı b maddesi: aynen yazıyorum " kesici üzerindeki uzak-yakın şalteri yakın konuma alındığında korumada dahil olmak üzere kontrol fonksiyonları bloke edilecek, kesicinin bütün kutupları sadece yakın butondan açma ve kapama fonksiyonlarına müsade edilecek."
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,820
Kullanıcılar
449,986
Son üye
ferhatyigit

Yeni konular

Geri
Üst