kazan bacası topraklaması

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,
Bugün gelen kazan Bakım servisi kazan topraklamasının ayrı kazık çakılarak bağlanması gerektiğini söylediler.
Bizim bildiğimiz tesis içersindeki tüm alıcıların, metallerin topraklaması merkez ana topraklama bağlantısı bağlanması gerektiğidir.
Konu ile ilgili bilmediğim bir yönetmelik mi vardır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Evet,siz aslında en ideal veya doğrusunu biliyorsunuz,eş potansiyel topraklama barasıyla olan bu topraklamada,tüm topraklama noktaları arasında (Doğalgaz,kazanların topraklaması,vb.) hiçbir potansiyel farkının kalmamasını sağlayan bir topraklamadır,sizin sözünü ettiğiniz bu topraklama türü. Çok yeni sistemlerde bu tür topraklamalar büyük ekseriyetle tercih ediliyor.Kolay gelsin.
 
ELEKTRİK TESİSLERİNDE TOPRAKLAMALAR YÖNETMELİĞİ


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


Alçak Gerilim Tesislerinde Topraklama

Alçak Gerilim Tesislerinde Dolaylı Temasa Karşı Koruma
4) TT sistemleri:

i) Aynı koruma düzeni ile ortak korunan açıktaki bütün iletken bölümler, koruma iletkenleri ile birlikte bu gibi bölümlerin tümü için ortak olan bir topraklayıcıya bağlanmalıdır.
 
onu talep edenin aynı yerde ki farklı kazığın da aynı toprağa çakılmasının aynı topraklama barasına bağlamadan farkının olmadığını bilmiyor mu? bu elemannın o civarda elektrikçi akrabası mı var?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst