Kat Dağıtım Panosu ve Sigorta Kutusu Bağlantısı

Katılım
24 Ara 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar, elektrik iç tesisat projesi çiziyorum ve işimde yeniyim. Elimde yurt elektrik projesi işi var ve takıldığım bir konuda yardıma ihtiyacım var. Odaların her birine sigorta kutusu konması isteniyor. Sigorta kutularını her katta bulunan kat dağıtım panosundan besleyebilir miyim yoksa ana tablodan mı beslemeliyim? Odaların beslemesinde hangi tür kablo kullanmam gerekir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Odaların her birine sigorta kutusu konması isteniyor.
yapılır ama çok gereksiz maliyet çıkar.yaparsan

her sigorta kutusu girişine kaçak akım koruma rölesi de koyman gerekir.

Sigorta kutularını her katta bulunan kat dağıtım panosundan besleyebilir miyim yoksa ana tablodan mı beslemeliyim?
ana tablodan kat dağıtım panosu; kat dağıtım panosundan odalar.

Odaların beslemesinde hangi tür kablo kullanmam gerekir?
iç tesisler yönetmeliği kolon hatları minimum 4mm2 olmalıdır der.
yangın yönetmeliği ise en az 100 den fazla kişinin bulunduğu konaklama amaçlı binalarda tüm kabloların halojenden arındırılmış olmasını ister. (N2Xh yada NhMXh)
 
Odaları, odaların bulunduğu kat panosundan beslemeniz hem uygulama açısından, hem de gereklilik durumunda bir odanın enerjisini kesme kolaylığı açısından daha uygun olur. Yurt gibi bir alan olduğu için, yangın anında yoğun duman olması istenmez, yani halojen free tip kablo kullanmanız uygun olur. Mesela N2XH faz ve nötr için, H0Z7 ise topraklama hattı için kullanılabilir. Odaları üç fazlı besleyecekseniz, 4x4 N2XH faz ve nötr için, 4mm2 H0Z7 ise topraklama hattı için yeterli olur; ama, siz gerekli hesaplamaları da yaparsınız.
 
yakın zamanda yüklenici olduğumuz bir yurdun projesini hazırlamıştım. her kata dağıtım panosu, bu panodan her odaya 3x4 besleme hattı ve her odaya kaçak rölesi ve sigortalar içeren sigorta kutusu koymuştum.
 
yakın zamanda yüklenici olduğumuz bir yurdun projesini hazırlamıştım. her kata dağıtım panosu, bu panodan her odaya 3x4 besleme hattı ve her odaya kaçak rölesi ve sigortalar içeren sigorta kutusu koymuştum.
Merhaba Hocam, ben yeni mezun elektrik mühendisiyim. Ben de şuan proje çizimleriyle uğraşıyorum kendimi geliştirmek açısından sizden rica etsem bu yurt projesini ve benzeri projeleri gönderme şansınız var mı?
Farklı projeler üzerinde çalışmak istiyorum.
Mail adresim; ***@*** şimdiden teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst