Kasisten elektrik üretmek

samet0651

Üye
Katılım
20 Nis 2016
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
28
thumbs_b_c_8a38e0cd527a6bbd827cd8d8de1399c7.jpg
 
Sıkıp bırakılan mekanizmalı el fenerini düşün, gövde yer altında hareketli parça yer üstünde araçlar bunu hareket ettiriyor.
 
Üstat konuyu biraz daha açıklar mısın
 
Abi ben sana şöyle açıklayım hidrolik dersinde bunu uygulamalı olacak yapmayı düşünüyorum ama sadece düşünüyorum teorik bilgim yok o konuda yardımcı olursan sevinirim
 
Not:Bu projede hidrolik kullanmam kesin gerekiyor
 
O zaman iş değişir, hidrolik pompa kullanmalısın araştır, sonra valfler olmalı aynı lastik pompası gibi, ana depodan gelen sıvıyla yol üzerindeki sıcak su torbası misali esnek yapıya dolacak, araç geçince sıvı sıkışıp pompayı çevirecek resimde de görünüyor çift hortum bağlı, burdan devam edip ana depoya dönecek. Hidrolik motor miline bağlı elk motoru/dc generatör elektrik üretecek.
 
Resimdeki proje masraf ne amaçla yapılmış acaba. o sistemden ne kadar verim alınabilir ki?
Sistem bildiğiniz tansiyon aletindeki hava pompalayan balon misali araçlar üzerinden geçtikce şişip soluyor ve yağ pompalıyor.Pompalanan yağ hidro motordan geçirilip lastik balonun diğer ucundan giriliyor.Bu sayede araçlar lastik balonun üzerinden geçtikçe bir dönme gücü elde ediliyor.Bu gücü değerlendirmek kullanıcıya kalmış.Zaten resimde de gözükmüyor.
 
Bilirshop abi bu üniversite projesi onay almış bi proje yani ama senin tansiyon aleti falan olayı bana ilham verdi aynı zamanda maliyeti azaltır ama ben biraz yapılan iş profesyonel olsun istiyorum sağ olsun by lent daha bilgiye sahip
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,858
Kullanıcılar
449,993
Son üye
sedat2727

Yeni konular

Geri
Üst