karşılaştırıcı devresinde yardım(opamp)

badabat

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
106
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar ben bir comparator devresi tasarladım opamp ile. Fakat Vi yani giriş gerilimim çok düşük yaklaşık 250-450 mV arasında. bu gerilimi yükselteç ile yükseltmek istiyorum. fakat gerilimim 250 mV tan 230 mV a düştüğü zaman bana yükselteçimin değeri belirgin oradan azalmasını istiyorum.mesala şöyle anlatıyım.

benim gerilimim 250 mV ve yükselteç ile bu gerilimi 9 volta yükseltim. fakat gerilimim düşüş gösterip 230 mV a düştü ve yükselteçin çıkışı belirgin oradan değişmesini istiyorum mesala 7.5 V a düşssün anlatabildim mi. terslemeyen yükselteçte ben max. 0.4 V luk bir fark yakalayabildim. yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar
 
Dijital deneme şansın var mı? OP-Amp yerine?
 
maliyeti düşük olması gereki. Dijitale girersem bana pahalıya mal olmaz mı?
 
maliyeti düşük olması gereki. Dijitale girersem bana pahalıya mal olmaz mı?

eğer bir mikrokontrolör kullanacaksan ve çıkışı tekrar yükselteceksen (çıkış maksimum 5 V olacağından) belki pahalı olabilir.

Ben senin yapmak istediğin şeyi anlayamadım . verdiğin değerlerle örneğin kazancı 36 olan bir devre tasarlasan. 250 mv 'a 9 V çıkış verir. 230 mv için de 8.28 V çıkış verir. Bu senin işini görmüyormu? Doğrusal olmayan bir değişim mi istiyorsun ?
 
0.7 voltluk değişim benim işimi görmüyordu ama hallettim gibi. gerilim bölücü ile akımı ikiye böldüğüm de akım skalası yani aralığı küçülttüm. böylece değişim 1.5 v a kadar çıktı. Fakat başka bir sorun var resimdeki devrede comparator opamp ı 6 volt ile beslemek istiyorum. 6.2 V luk zener kullanıyorum. opamp a bağlamadan ölçüm yaptığımda 6 V alıyorum fakat opamp a bağladığımda gerilim 12 V görünüyor. Proteusta mı sorun var yoksa ben mi bir şeyi gözden kaçıyorum. Bu arada beslemem 24 V


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
arkadaşlar single supply kullanıyorum asimetrik besleme. Terselemeyn yükselteç için LM358N kullanıyorum. devre simülasyonda çalışmasına rağmen devreyi kurduğumda (karşılastırıcıyı eklemedım sadece yükseltec var.) devre girişini değiştirmeme rağmen çıkış değişmiyor. Nerede hata yaptığımı anlıyamadım yardımcı olursanız sevınırım.devre asagıdadır. Sizin önericeğiniz başka bir opamp varmı?


Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
arkadaşlar 200 mV u yükseltmeye çalışıyorum. simetrik beslemediğim için referans gerilimim 0 V a yakın olduğu için opamp çalışmıyor olabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst