Kamera Sistemi Kurmak istiyoruz.

Eklotje

Üye
Katılım
20 Eki 2009
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar,
Köyümüzü internet üzerinden izlemek için 3 kameralı bir sistem kurmak istiyoruz, bunun için kısa bir araştırma yaptık 2 sistem önümüze çıktı, IP kamera ve Kamera kayıt sistemi yöntemi.
Bizim yapmak istedigimiz internet üzerinden aynı anda 10-15 kişinin izlemesini istiyoruz.
Kuracağımız sistem bizden uzakta olacağı için herhangi bir sorunda müdahale şansımız olmuyacak yani elektrik kesintilerinde sistemi bizim çalıştırmamıza gerek kalmadan kendisi otomatik tekrar devreye girebilmesi gerekiyor.

Bu kurmak istediğimiz sistemi IP kamera ilemi kurmamız mantıklı yoksa Kamera kayıt sistemi ilemi, görüntü kalitesinin iyi olmasını istiyoruz. Böyle bir sistem için ne önerirsiniz.
 
her sistemin kendine göre kolaylıkları var kayıt cihazı ile kameraları koyacagınız yerin arası ne kadar mesafede ondan sonra elektrikler gidip geldiğinde kayıt tekrardan yapması için dvr kayıt cihazı daha mantıklı olur ve kesintisiz güç kaynagı koyarsanız sistem elektrikler gitse bile kayıt yapar. alacagınız dvr kayıt cihazının internet üzerinden izlenebilmesi özelliği önemli bir husus... IP kameralarda görüntü nasıldır onu bilmem çünkü hiç kurmadım... ama alacagın kameranın özelliklerine göre de görüntü değişiyor... mesela gece görüş istiyorsan kaç mt. olsun gündüz çok net bir görüntü mü istiyorsunuz... onun gibi...
 
Merhaba zafer_bsrn,
Kayıt cihazı ile kameraları koyacağımız yerlerin mesafesi 100mt - 200mt - 300 mt şeklinde en uzak kameramız 300 mt bu mesafeler sorun çıkartırmı. Elektrikler kesilmesine karşılık Kesintisiz Güç Kaynağı koyma şansımız yok, şöyleki bizim kuracağımız sistemi en az 8 - 10 saat besleyecek olan bir güç kaynağının fiyatı çok pahalıya geliyor. Bazen Elektrik kesintileri 12 saati bulduğu oluyor. Gece görüşü pek önemli değil, olsa iyi olur ama olmazssa olmazımız değil işin gerçeği. Biz gündüzleri çok net bir görüntü istiyoruz. Senin kamera konusunda marka önerin ne olur, kullandığınız kamralar arasında en iyi görüntüyü hangi model ve markadan alıyorsunuz.
 
elekrikler uzun süre gelmiyor ise oraya dvr kayıt cihazı koyarsınız elektrikler geldiğinde otomatik kayıt altına geçer. gece görüş önemli değil diyorsan normal bir kamera tvl 480 veya 520 lik alabilirsin... ben balitech marka kameraları kullanıyorum... marka bakımından kalitelik bakımından dersen fiyat da buna baglı olarak artıyor tabi özellikleri asagı yukarı aynı..
300mt en uzak kamera demıssınız... eğer kayıt cihazında yanlıs hatırlamıyorsam eğer frekans olayı var görüntü kalitesini sürekli aynı tutabilmek için söylediğim gibi eğer yanlıs hatırlamıyorsam öyle bir özellik olması lazım dvr kayıt cihazında o zaman bir sorun olmaz...uzun mesafelerde görüntüde parazitlik vs. gibi şeyler olusma ihtimali yüksek... bir de sunu belirtmeyi unutmusum internet üzerinden izlemek için diyorsunuz acaba orada internet hattınız mevcutmudur... uzaktan izlemek için gerekli...
 
ekonomik güneş enerji paneli ve link sistemi ile kablosuz 1ila 50 km arasında net görüntü transferi yapabilirsiniz ve enerji probleminizide çözmüş olursunuz 10 -15 kullanıcı istiorsanız profesyonel dvr kayıt cihazları var sınırsız kullanıcı desteklli kullanıcılara ıp veya cihazın seri no su ile izleme yaptırabilirsiniz kameralara gelincede ben size cnb marka kamerları öneririm özellikle monalisa serisi
 
Standart adsl hattı ile 10-15 kişinin aynı anda görüntü izleyebilmesi mümkün değil. 4 kamerayı birden aynı anda en fazla 2-3 kişi kesintisiz izleyebilir. Çözümü ne derseniz bir web sunucusu kiralayıp görüntüleri bu sunucuya yollayıp sunucu üzerinden izlemek olabilir.
Kamera tercihine gelince sadece izleme olacağı için ip kamera en stabil ve zahmetsiz çözüm olacaktır. Yukarıda bahsettiğim sisteme de en uygun kameralar ip kameralardır.
 
Merhaba arkadaşlar,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Konu hakkında epey bir araştırma ve deneme sınama yöntemi yaparak sonunda doğru yolu buldum.
Şöyleki piyasadaki ip kameraların çoğu çin malı zaten çoğunu denedim hiçbirinden netice alamadım biraz araştırınca Network (ip) kameralarının babası AXIS olduğunu öğrendim ve ürünlerini incelemeye başladım, ayrıca demo görüntülerinide deneyerek test ederek benim işimi çözecek ip kameranın AXIS marka ve modelleri olacağına kanat getirdim.
Kameralar biraz pahalı ama süper kaliteli görüntü veriyorlar ve aynı anda 20-30 kişiye kadar bağlanabiliniyor bu rakamları abartısız söylüyorum. Kendileri bile kameraların modeline göre verdiği bilgilerde kimi modelde 10 kişi kimi modelde 20 kişiye kadar aynı anda bağlanabilirsiniz diye bilgi veriyor, ama bu verilen sayıların çok üstüne çıkmak mümkün oluyor uygulamaya geçince.
Sonuç olarak AXIS ip kamerarı bu iş için biçilmiş kaftan olduğuna karar verdim ve satın aldım kurma işleminide 14-15-16/06/2010 tarihinde yapıp olayı sonlandıracağım.

Bu kamraların demo görüntülerini görmek isterseniz http://www.axis-demo.com adresinde istediğiniz modeli seçerek görebilirsiniz.
 
Arkadasim sen Axis in reklamini yapmissin, hayirli olsun, satinalmissin, Bu konuda en iyisi Axis demen yanlis, bu sistemler Turkiyede ilk defa kullanilmiyor, Piyasada bu isin piri, Pelco, JVC, Sony, Panasonic, Arecon Vision, Bosch gibi ,,, ama bu ara tabi kamerada is bitmiyor, en iyi kamerayi kullansan bile, network altyapin ve proje uygulaman profesyonel olmadikca, devamli problemler yasarsin,
Bu konularida goz onunde bulundurmanizi rica ederim,

Selamlar,
 
selamlar yeni üyeyim bu tip bir çalışmam oldu ıp kamerayı öneririm kablosuz aktarım en güzel çözüm lokalde 2 kw lık kesintisiz güç kaynağı ile ortalama 4-5 saat hem antenleri ve kameraları besledim görüntü aktarımında tinax sı tavsiye ederim ip kamerada zavio yu
kullandım projeniz için en iyi çözüm bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst