Kahve makinasında termostatmı sigortamı?

Katılım
4 Ocak 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar kahve makinasında nötr ün rezistansa girmeden kablo ucuna bağlı üzerinde 250v 10a tf 156 C derece santigrat yazan direnç sigorta tipinde bir şey var bu ne olabilir bunsuz devreyi direk bağlarsam bir sorun olurmu?
 
buyuk ihtimal 156 dereceye geldiginde rezistansi kapatiyor . termostat degil. bir nevi koruma

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
O parçanın adı termik ve evet termostat görevi yapar belirtilen dereceye geldiğinde akımı keser. çıkarırsanız ne olur siz tahmin edin? ;)
 
termistör ayarlanan derecede termostat arıza yaptığında rezistansı korumak içindir.drek bağlarsanız termostat arıza yapıp rezistansı devreden çıkarmadığında rezistans belli bir dereceye geldiğinde patlayacaktır.slm
 
o parca termostat belli dereceye gelince atar kaynatmadan atıyorsa termostat bozuk yenisi ile degiştirin
 
üzerinden 250 volt 10 amper'e kadar dayanımlı olduğunu belirten termostat ile karşı karşıyasın.
 
Termokupl olarak gecen bu malzeme aşırı akım cekme yüksek voltaj ve aşırı ısınmada atan bir nevi sigorta eger bu atmıssa kesinlikle yenileyin servislerden 5 tl civarı tegmin edebilirsiniz yoksa olumsuz sonuclarina katlanmak zorunda kalirsiniz.
 
sorduğunuz parça termal sigortadır termostat arıza yapıp devreyi açmadığı zaman cihaz aşırı ısınıp zarar görmesin diye termal sigorta 156 derecede devreyi keser tek kullanımlıktır emniyet açısından aynı değerlerde bir başkasını takmanız lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst