Kacak akim tutmuyor..

bayram07

Üye
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar

Çalışmakta olduğum bina 4 katlı ve her katında 3 ayrı UPS ve Şebeke hattı bunun dağıtım panosu bulunmaktadır.. şebeke ve upslerde her 5 sigortada 1 kacak akim 30 mA bağlıdır.. örn. Rezistanslı bir cihaz arızalı olup fişe takıldığı zaman yani faz toprağa çakıştığı zaman diğer katlarda ki kacak akımlarda atmaktadır. Tesisatta nasıl bir yanlış olmuş ki diğer katlarda ki kacak akımları attırıyor.. yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba arkadaşlar

Çalışmakta olduğum bina 4 katlı ve her katında 3 ayrı UPS ve şebeke hattı bunun dağıtım panosu bulunmaktadır.. şebeke ve upslerde her 5 sigortada 1 kacak akim 30 mA bağlıdır.. örn. Rezistanslı bir cihaz arızalı olup fişe takıldığı zaman yani faz toprağa çakıştığı zaman diğer katlarda ki kacak akımlarda atmaktadır. Tesisatta nasıl bir yanlış olmuş ki diğer katlarda ki kacak akımları attırıyor.. yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim..
Üstad bütün kakr role gruplarının nötr hatları ayri olmali..role çıkışından itibaren notrler birbirine karışmış belliki.ayrılması gerekli..
 
Ustam hepsinin çıkışları ayrı..faz toprağa aktığı zaman olusuyo bu ariza
 
ups topraklamaları ayrı hat olması gerekir .
 
Nasil olmasını bekliyosun
Faz toprağa akinca ne oluyor; fazdan gidip notrden dönen akim miktarindaki eşitlik bozuluyor..dolayısıyla role atiyor..senin notr hattın diğer role gruplarıyla bir sekilde cakismis..onlarin da atmasina neden oluyor..yoksa toprağa kacak olmasi notr hatlarinda karışıklık olmayacagi anlamina gelmez
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst