Kablo çekilirken pay bırakılmalı mı?

ring hattı degilse 1 tane de yedek og kablosu cekilir..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
OG kablosunda yedek?
Amacı nedir?

Kablo arızasında yeniden elektrik verilebilecek hale gelinceye kadar geçen süre ve iş gücü kaybı düşünüldüğünde, kablo yedeği daha ucuza malolur.
Arızalı kablo bağlantısı çözülür ve hemen yedek kablo devreye alınır. Arızalı kablonun başlığı da yapılıp yedek olarak dereğe sabitlenir.
Arıza eğer ki başlıkta değilse yedek kablo olmadığında, bir de arıza yeri tespit edilmeye çalışılır ki o zaman da daha fazla zaman ve işçilik gerekir.
 
fazladan pay bırakmak her zaman mantıklı olanıdır. fazlası olsun eksiği olmasın mantığı.. Özellikle OG kablolarda çekim sırasında, başlık sırasında olabilecek olumsuz durumlar düşünülüp pay bırakılmalı.Düşünsenize bir OG kablo çekiyorsun emek ediyorsun aaa yetmedi ek yap..hoşunuza gidermiydi..? İyi günlerr
 
Arkadaşlar Bursa'da bizim başımıza geldi .Bir gece lodosta 34.5 ENH hattımızda sorun oldu 1 adet Telimiz koptu ve parafodurlar patladı XLPE kablomuzun birisi devre dışı kaldı. Kopan teli parafodurları ve Hasar gören XLPE kablomuzu yedeği ile değiştirip kısa sürede santarimizi devreye aldık.Yedek olmasa idi Asvaltı kır Kabloyu değiştir Daha uzun bir prosedür olacaktı sorunu bu şekilde çözmüş olduk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,206
Mesajlar
915,814
Kullanıcılar
449,985
Son üye
sSait Başdaş

Yeni konular

Geri
Üst